domingo, 1 de noviembre de 2020

Sociedad Rural . Despoblación

  La Cadena SER treballa en aquest tema en algunes províncies afectades per la despoblació.

Les dades en el conjunt d'Espanya  es que en els darrers 90 anys s'ha duplicat la població  y en aquest període  la provincia d'Osca ha perdut quasi 25,000 habitants. Donat que, en general, la població es concentra en un 30% del territori la cadena SER  amb la iniciativa  "En marcha por la España Vaciada", en actuacions itinerants, dona la possibilitat de conèixer als que tenen iniciatives particulars i col-lectives per a compensar aquesta situació.

A la provincia d'Osca va ser a la Llitera , Radio Binèfar /Cadena Ser on va tenir lloc esdeveniment.  Estava previst dijous 29 d'octubre i divendres 30. Dada la situació amb la pandemia  es va fer amb precaució per la seguretat de participants i assistents. Per això les  conferències,  xerrades i debats no van poder ser presencials  sino virtuals via streaming mitjançant LaEspanyavaciada.es 


 El dijous 29 d'0ctubre  la trobada "Café con Europa", en col-laboració amb la Comissió Europea . va ser a la tarda donant la paraula als joves. La taula rodona moderada per Angeles Cas comptava amb 

-l'especialista en despoblació rural  de la Comissió Europea.

-La empresa Mazinn  que parlaria de problemes de la despoblació i les possibles solucions. 

-També comptaria amb el director gerent del Institut  Aragonés de la Joventut  que coordina el "Plan de retorno del talento joven de Aragón". 

La jornada de divendres 30 estava prevista al dematí. Hi van colaborar 

 -Varies empreses de la provincia, inclosa la Lonja Agropecuaria de Binèfar, les que van donar a conèixer el seu èxit en el mon rural i com aconsegueixen frenar la despoblació proporcionant arrelament en el territori.

 -Per altra banda es va tractar del patrimoni cultural i turístic  del que s'ocupen algunes entitats com Huesca la Magia, tu Huesca, entre d'altres  que ajuden a donar  a conèixer  la provincia  mes enllà dels límits geogràfics. 

 -I els emprenedors amb noms i cognoms, persones que han decidit omplir-se de valor, apostar  per el mon rural  i crear una manera de viure en aquest espai.

La jornada va ser iniciada per el Presiden de la Diputació Provincial. Miguel Gràcia defensor convençut del mitjà rural.  Per al tancament estava prevista la presencia de Isabel Garcia  Muñoz , eurodiputada  relacionada  amb el desenvolupament regional. L'acte va ser moderat per Angles Caso, periodista i escriptora. 

J. Motis P Resumen , Article en xarxa social.  

CADENASER.COM. Huesca, siguiente parada en los foros de la SER por la España vaciada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario