jueves, 17 de mayo de 2018

Sociedad Rural. Otra Iniciativa Económica en La Litera

                 ESCORXADOR A BINEFAR. PROJECTE.


Continuant en la línia de les iniciatives  econòmiques a la Llitera , hi ha que posar atenció a l’escorxador  que es va  planificar a Binèfar  al 2017.
  Es donava la optimista noticia  de que el grup italià Pini construiria  a Binèfar un escorxador de  ramaderia porcina  on invertiria 70 milions d’ € i donaria treball a 600 persones en un principi, podent  ampliares a 1.600 quan fos a ple rendiment la instal·lació. Podia ser un  dels escorxadors mes grans d’Europa. La nau tindria una amplia superfície  en una parcel·la de 17 Hectàrees.
Resultat d'imatges de matadero en binefar proyecto

 L’ alcalde de la població Alfonso Adán explicava que  el grup italià va escollir aquest lloc per ser important productor de porcí  al Nord, donat que  en aquesta zona es produeix el 40% d’aquesta ramaderia del total d, Espanya. El ser la zona d’alta producció i per la professionalitat dels ramaders i professionals del sector van ser factors favorables   per que el grup Pini escollis Binèfar per aquest projecte.
 L’Ajuntament de Binèfar  i el Govern d’Aragó van donar tot el suport institucional, facilitant els tràmits i els contactes a la empresa i  posant una aportació econòmica  important al sector. Lambán va  dir que  la inversió és  d’interès autonòmic, creient  que es donaria un impuls  a la agroalimentació a Aragó. 

Ara, al abril del 2018, encara no s’ha començat la construcció, esperant que  s’acabin de complir els tràmits de requalificació dels terrenys com a sol industrial, i d’obtenir la autorització ambiental. Aquest tràmits  duren ja sis mesos.Falten els informes  per part de la  ·”Confederacion Hidrográfica del Ebro” y “Aviacion Civil” per a obtenir el vist i plau  del “Consejo Provincial  de Urbanismo”.  El conseller  J M Isabal, de “Desarrollo Sostenible” , creu que aviat estarà llesta la tramitació.

L’empresari italià  Piero Pini ha mostrat inquietut pel llarg procediment i demana agilitat, sent que ja esta fet el moviment de les terres, no interessa que això estigui parat. En principi, les obres poden durar 10 u 11 mesos, a veure si en el transcurs del 2019 poden esta llestes per començar a funcionar i crear llocs de treball.
Resultat d'imatges de matadero en binefar proyecto
 Les darreres noticies diuen que hi ha conflictes amb l'empresa de les obres entre el PP i els que van creure que això podía ser immediat, per questions ambientals. Es de esperar que els rifi rafes polítics no dificulten el tirar endevant si el projecte és possible i positiu.

Resultat d'imatges de cuento de la lechera moraleja  Deien que aquest projecte podia ser imant per altres empreses. Ja hi ha hagut contactes amb una companyia del sector logístic  interessada en fer un port per a carregar contenidors de productes canics Hi ha d’altres interessats en la construcció i el transport. De moment no mes han estat contactes per projectes en els  que es tindria que demanar els permisos adients.

Resultat d'imatges de emoticon tirste
           


J. Motis P





Pobrets Tocinos

No hay comentarios:

Publicar un comentario