jueves, 19 de julio de 2018

Sosciedad Rural. Observatorio de la Escuela en Aragón.

 L' escola rural a L'Aragó   arriba a tots els punts del territori. Des de l' administració  local s'está treballant en el seu manteniment i ampliació com a garantia de evitar la despoblació. 
 A més d'aquesta aposta per mantenir  la població,  Javier  Lambán, aposta per garantir  els serveis sanitaris , socials, educatius  i la creació de llocs de teball.
 La Consellera d' educació  Mayte Pérez mabifesta el seu interés per fer un sistema educatiu de qualitat i es compromet en el manteniment dels serveis. 
Encara que el cost  de la escola rural es molt mes elevat que en els centres urbans , el Gobern local  creu amb la igualtat d'oportunitats  de tots els argonesos sigui allà on sigui 
Resultat d'imatges de observatorio de la escuela rural en Aragon
En aquest sentit  s´ha posat en marxa l' Observatori de la Escola Rural per consolidar la  qualitat del sistema educatiu  i s'a començat a celebrar sessions  en les que hi participen les Entitats i departamets que tenen a veur  amb el territori i la educació.
 Aquest Observatori comença a treballar segons  l'ínforme  del Departamet d' Educació on consten el que hi ha i el que es necessita a lèscola rural. Disenyarà un plan d'acció  per a potenciar les coses que funcionen bé i millorar les necessitats.  Les qualitats de l' escola rural  fan que hi hagi projectes innovadors  que contribueixen a compensar les asimetries  del territori  permetenj tenir un model educatiu participatiu i de quelitat

 Entre les funcions de l' Observatori
  ⇢A la tardor es celebrará una jornada de participació de la comunitat educativa  del  ambient rural 
  ⇢Potenciarà la investigació,  documentació i elaboració de materials didàctics  i adaptarà els existents
  ⇢Recoollià i  difondrà  bones pràctiques  i punts de trobades  per intercanviar experiencies 
  ⇢Proposa trobades anuals entre els professionals de  la educació  per millorar el traball de xarxa de  diferents institucions i entitats de la educació a Aragó.
  ⇢Donarà veu a diferents sectors  socials econòmics i culturals  dels minicipis aragonesos
   ⇢Fomentarà el Pacte Social per la Educacio que es un dels punts esencial  del Observatori.
Resultat d'imatges de observatorio de la escuela rural en Aragon
Situacio de l'escola rural.
  El 95 % de les localitats tenen menys de 5000 habitants . Entre aquestes localitats  hi ha 88 escoles pùbliques d'infantil i primaria, 75 centres rurals agrupats , 29 institus de formació secundaria  dels que 13 fan  FP, 13 centres de edcació per a persones adultes.

   .⇢El gobern finacia en tota la Comunitat 197 centres centres infantils  on inicien la etapa escolar  entre  0 i 3 anys en 182 municipis diferents. arrerament s'en ha obert 3

    ⇢Donen molta importancia al haver salvat del tancament mes de 60 escoles rurals amb 6 alumnes o menys, per creure que aixi aseguren la existencia d'aquest  pobles. 

    ⇢S'han millorat les ratios minimes  entre aules, mestres i numero de alumnes 
  
    ⇢S'ha creat 4 centres integrats, seccions de escoles oficials de idiomes i hi ha jornades gratuites  als Centres Rurals de innovació educativa. A més hi ha accions d' impuls a la educació  al llarg de la vida.

   ⇢Hi ha 600 rutes  que   transporten 11770 alumnes .

   ⇢Es te en compta  al profesorat  i s'ha catalogat els llocs de dificil acces, s'ha fet un plan per la estabilitat dels ensenyants podent estar mes cursos al mateix lloc. Hi ha un especialista  de Pedagogia Terapéutica, audicio i llenguatge.
 Per all professorat s'ha ampliat la formació a distancia  i s'ha recuperat centres de formació en el àmbit rural. 


Resultat d'imatges de observatorio de la escuela rural en Aragon
 Reumen J Motis P
 datos en facebook y Google

No hay comentarios:

Publicar un comentario