martes, 23 de mayo de 2017

Sociedad Rural. La Litera ,Albelda. Empresa Pallarés Nadal, Carn Nature



 Pallarés Nadal, Carn nature S. L.

 Empresa que va començar fa quasi 50 anys, amb una petita quantitat   quan els seus fundadors Jose Manuel Pallarés  i Margarita Nadal, tenien  un dels trossos amb bancalets  dels que en aquell temps es vivia de la agricultura.

 Hi ha que remuntar-se al finals dels anys 40 i principis del 50 del segle passat. Van arribar a les terres de la Llitera famílies d’emigrants del Matarranya, alguns amb una economia  sanejada  i d’ altres pendents  de superar el deute en el que s’havien posat. Totes elles ressaltaren per ser molt treballadores, cosa per la que  es semblaven als lliterans. En el que eren diferents es per arriscats, i negociants.  Van ser els que mes explotaren el camp  amb fruiters i en els  corrals; feien negoci  amb petites quantitats d’animals, cabres vaques, i els tocinos habituals a la zona, un per el mondongo,  un parell per vendre, a mes d’ una trulla de criança, a tot tirar.   Els que venien de Terol ja feien negoci amb mes quantitat. Els lliterans sembla que eren mes de mantenir el que tenien i arriscar poc.
                                                   Resultat d'imatges de carn nature albelda
 La primera llavor de la gran empresa que es comenta va ser per una família d’aquestes que es va instal·lar a Albelda. Uns  pares molt emprenedors, una germana gran que va treballar molt ajundant a totes les feines de camp, casa, corrals i anant a vendre llet per tot el poble , mentre l’altra germana i el germà petit anaven a l’escola;  així  van saldar el deute i es van situar  millor que molta gent del lloc.

Al prendre el noi , Jose Manuel  Pallarés  les   rendes , ja casat amb Margarita Nadal que venia amb experiència,  van fer el negoci dels bidells més al engròs amb 40 caps.  No van parar de fer-lo mes gran amb el nombre  de caps, i  paral·lelament, en la modernitat de les instal·lacions, el obtenir els propis pinsos, amb  les comunicacions per comprar bon ramat i vendre carn de qualitat.
Resultat d'imatges de carn nature albelda
Així es com va sorgir Carn Nature Pallarés Nadal.   Actualment es una empresa familiar nova i experimetada al matéis temps, havent fusionat les generacions, i aconseguint una eficaç fórmula empresarial de “producció integral" , sent de les primeres en aconseguir Certificat de Qualitat en la Producció de Carn.
Per garantir la qualitat es compta amb l’esmenada  producció integral, la qual cosa vol dir  que els nombrosos factors  que fan la carn  de qualitat estan dintre de la mateixa actuació  empresarial. Aquest factors  corresponen a  abans del sacrifici, i després.
-Abans del sacrifici  son   les  instal·lacions, la raça de la ramaderia, el tracte adequat,  la alimentació que es fa de la pròpia collita,  el transport  en viu, i la forma de sacrifici.
-Després del sacrifici  necessita un tracte adequat de temps  d’oreig abans de tallar, cuidar el tall majorista, el minorista, i el punt de venda. Carn Nature cuida aquest factors donant extrema importància a la cadena de fred que s’ha de mantenir en tot moment.  Per no trencar aquesta cadena de fred la empresa te la  xarxa de distribució amb vehicles propis amb un ampli mapa de distribució, per aconseguir arribar a la clientela, els comercials de les  zones.
Resultat d'imatges de carn nature albelda
  Aquesta empresa familiar es mostra  sempre oberta a ampliacions. Te una pagina a Internet,  amb imatges dels seus productes, amb la possibiltad de vendre on line, carneentucasa.com
http://www.carneentucasa.com/noticias/carne-de-ternera/Conoces-nuestra-carne-madurada-de-Alta-Calidad.html
Josefina Motis

No hay comentarios:

Publicar un comentario