Pallarés Nadal, Carn nature S. L.
Empresa que va començar fa quasi 50 anys, amb
una petita quantitat quan els seus
fundadors Jose Manuel Pallarés i
Margarita Nadal, tenien un dels trossos
amb bancalets dels que en aquell temps
es vivia de la agricultura.
Hi ha que remuntar-se al finals dels anys 40 i
principis del 50 del segle passat. Van arribar a les terres de la Llitera
famílies d’emigrants del Matarranya, alguns amb una economia sanejada
i d’ altres pendents de superar
el deute en el que s’havien posat. Totes elles ressaltaren per ser molt
treballadores, cosa per la que es
semblaven als lliterans. En el que eren diferents es per arriscats, i
negociants. Van ser els que mes
explotaren el camp amb fruiters i en
els corrals; feien negoci amb petites quantitats d’animals, cabres
vaques, i els tocinos habituals a la zona, un per el mondongo, un parell per
vendre, a mes d’ una trulla de criança, a tot tirar. Els que venien de Terol ja feien negoci amb
mes quantitat. Els lliterans sembla que eren mes de mantenir el que tenien i
arriscar poc.
La primera llavor de la gran empresa que es
comenta va ser per una família d’aquestes que es va instal·lar a Albelda.
Uns pares molt emprenedors, una germana
gran que va treballar molt ajundant a totes les feines de camp, casa, corrals i anant a vendre
llet per tot el poble , mentre l’altra germana i el germà petit anaven a
l’escola; així van saldar el deute i es van situar millor que molta gent del lloc.
Al prendre el noi , Jose
Manuel Pallarés les
rendes , ja casat amb Margarita Nadal que venia amb experiència, van fer el negoci dels bidells més
al engròs amb 40 caps. No van parar de
fer-lo mes gran amb el nombre de caps, i paral·lelament, en la modernitat de les
instal·lacions, el obtenir els propis pinsos, amb les comunicacions per comprar
bon ramat i vendre carn de qualitat.
Així es com va sorgir Carn Nature
Pallarés Nadal. Actualment es una
empresa familiar nova i experimetada al matéis temps, havent fusionat les
generacions, i aconseguint una eficaç fórmula empresarial de “producció
integral" , sent de les primeres en aconseguir Certificat de Qualitat en la
Producció de Carn.
Per garantir la qualitat es compta
amb l’esmenada producció integral, la
qual cosa vol dir que els nombrosos
factors que fan la carn de qualitat estan dintre de la mateixa
actuació empresarial. Aquest
factors corresponen a abans del sacrifici, i després.
-Abans del sacrifici son
les instal·lacions, la raça de la
ramaderia, el tracte adequat, la
alimentació que es fa de la pròpia collita,
el transport en viu, i la forma de sacrifici.
-Després del sacrifici necessita un tracte adequat de temps d’oreig abans de tallar, cuidar el tall
majorista, el minorista, i el punt de venda. Carn Nature cuida aquest factors
donant extrema importància a la cadena de fred que s’ha de mantenir en tot
moment. Per no trencar aquesta cadena de
fred la empresa te la xarxa de distribució
amb vehicles propis amb un ampli mapa de distribució, per aconseguir arribar a
la clientela, els comercials de les
zones.
Aquesta empresa familiar es mostra sempre oberta a
ampliacions. Te una pagina a Internet, amb imatges dels seus productes, amb la possibiltad de vendre on line, carneentucasa.com
http://www.carneentucasa.com/noticias/carne-de-ternera/Conoces-nuestra-carne-madurada-de-Alta-Calidad.html
Josefina Motis
No hay comentarios:
Publicar un comentario