lunes, 27 de octubre de 2014

Societat Rural. Primera Marxa Solidària Contra el Càncer. La LLitera

 Binèfar.  La LLitera.



Com es sabut La Franja de Ponent són les comarques Ribagorça, LLitera, Baix Cinca i Matarranya, que pertanyen administrativament  Aragó i es parla Català Occidental, segurament que per la proximitat amb els pobles de parla catalana, i per la costum  d'etar molt obertes aquestes comarques a les  rel-lacions comercials,i de tota mena, amb Catalunya.


  
     Marxa Solidaria Contra el Càncer a la Franja
  El diumenge 19 d’octubre  a Binèfar es va organitzar una ”caminada contra el càncer”. Per tenir en compta el que s’ha vençut amb la lluita contra la malaltia,  i el que queda per lluitar ,  sent que a quasi totes les famílies d’una manera mes o menys  propera  els hi ha tocat, o els hi toca, viure amb aquesta realitat.
 Va ser la Caminada de la Solidaritat , apostant per l’ esperança de vida,  per  a la que, la col·laboració i recolzament a la investigació,  més  l’ atenció als malalts i als familiars és vital.

 Es va organitzar des de Binèfar amb un excel·lent equip entre els que formava part Yolanda Vidaler - presidenta de la Associació contra el càncer de Binèfar i comarca- , l’ Ajuntament d’ aquesta localitat, el club Llitera Muntanya  i un considerable nombre de comerços i empreses que donaren suport la iniciativa.

 Agustí Aguile, alcalde de Binèfar , ressaltà que aquest poble sempre ha estat una localitat solidaria. Merche Martínez  Concejal de Deports d’El Ajuntament destacà que va ser la cita Deportiva mes nombrosa que mai. El President del club Llitera Muntanya deia la  implicació popular i social va ser exemplar amb aquesta caminada popular.
El recorregut era de 7 kilòmetres. S’iniciava la plaça d’Espanya on va acudir molta mes gent de la que es suposava, on se’ls hi posava un dorsal i sembla que una samarreta però no n’hi va haver prous . Després s’ enfilava per  l’avinguda del Pilar ,i els carrers  que  arriben  fins a una rotonda on surten la carretera de Tamarit i el camí d’Algaió. Retornat a la plaça d’Espanya.

Els participants eren de Binèfar, de tota la Llitera i baix Cinca, acompanyats per Policia Local i la Creu Roja.
El gran número de participants que van acudir a la Plaça d’Espanya abans de 
les 9h va superar totes les expectatives. Faltaren dorsals i es va retrasar la sortida, però amb molta satisfacció. Sembla que estave previst entre 500 i 700 persones màxim,  i van ser uns 1300 participants en 
aquesta primera edició  de la Caminada Solidària Contra el Càncer.

binefaroctubre2014andadacontracancer01

 J Motis P 

No hay comentarios:

Publicar un comentario