martes, 23 de marzo de 2021

Societat Rural. El Coro del Orfeó Lleidatà visità la Localitat d' Albelda

 . La Coral del Orfeó Lleidatà visità la Localitat d' Albelda

  Es va anunciar a radio Binèfar, a Somos Litera Radio i pel propi Ajuntament  del poble   aquest esdeveniment  al Teatre Municipal D'Albelda per al dia 20 de març  a les  7 de la tarda, amb goig, pel fet de d'anar recuperant  la cultura  tan  perjudicada darrerament. Havia estat cancel·lat  al desembre per la pandèmia. 

    Sons&Hits  va ser l'espectacle, per el que es van  esgotar les entrades disponibles ràpidament,  i va deixar una gran satisfacció aquesta música emocionant en directe 

Amb  Songs&Hits  L'Orfeó Lleidatà  es va presentar amb cançons pop i rock, repassant temes importants dels darrers 50 anys  d'artistes com Tina Turner, Queen, John Lennon entre d'altres. 

Pedro Pardo és el director d'aquesta coral. Va néixer a Lleida on va començar els seus estudis musicals. En la seva trajectòria ha obtingut premis molt importants  com a compositor i com a director, havent actuat al Liceu de Barcelona  i al Palau de la Música  Catalana. Ha creat nombroses obres per la coral,  orquestra, per a  varis instruments, musicals  i òpera. 

 Es destacat divulgador a  mitjans audiovisuals. A Tv3 i a Catalunya Radio ha estat jurat de alguns programes.  Al 2011 va participar  en el acte institucional  que va organitzar la  Generalitat  al Parc de la Ciutadella de Barcelona i al homenatge que va fer  el Parlament de Catalunya  a Pau Casals amb motiu del 50 aniversari  de la seva actuació a les Nacions Unides. 

Des de  2005  és el director de la Coral del Orfeó Lleidatà. En aquest temps ha renovat la idea  del concert coral utilitzant  nous formats visuals  que  han estat molt dinàmics  per la formació vocal. Han anat a cantar  a teatres  com la Llotja de Lleida, El Palau de Congressos de Tarragona  i el Palau de la Música Catalan. 

 

El repertori de la  Coral és divers, passant per la música religiosa, la cançó popular l els musicals , així com obres simfònica-corals en col·laboració amb orquestres de tot el país.

 Tots els sectors de la societat  han patit els efectes del Covid 19 i el mon de la cultura, especialment. El mon de la coral  es un dels mes afectats per la crisi. L'orfeó Lleidatà  no ha parat la activitat, intentant demostrar la frase  "la cultura  és segura".

 El Pavelló Municipal D' Albelda  va elaborar  un protocol sanitari  per que fos segur  tant pels artistes com pels espectadors. Van informar que se seguiria en tot moment  el protocol de seguretat  establert per  el covid-19. Per a complir  amb la distancia de seguretat, tan l’accés a la sala, com la sortida,  es va realitzar de forma escalonada 

                    

 J motis  P    Març 2021

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario