jueves, 23 de febrero de 2017

Sociedad Rural.- La LLitera, Conselleria d’Igualtat a Binèfar

 Algunes Activitats. **
Resultat d'imatges de concejalia de igualdad en binefar
**Aquesta conselleria a l’octubre – novembre de 2016 va convocar un concurs de curtmetratges contra el masclisme,  agafats amb mòbils i amb difusió a Internet,  per als alumnes de ESO, Formació Professional  i Batxillerat  de Binèfar

Es convidava a que els joves gravin un curt que tracti del “comportament masclista  a la societat “ de una duració inferior a tres minuts  i que el fessin arribar a l ‘Ajuntament seguint les indicacions per al concurs i per els que serien donats uns premis. El primer en un valor de 150€ per material electrònic, el segon de 100€ i el tercer de 50€ .

 El conseller Carlos  Arroyos  explicà que la iniciativa  vol fomentar la convivència amb igualtat,  assenyalant comportaments masclistes i violència contra les dones, mitjançant la creativitat, podent el joves utilitzar un mitjà tan proper a ells com és gravar un vídeo amb el seu mòbil.

L'objectiu és fer una activitat didàctica complementaria, implicant a adolescents , educadors  i centres educatius a actuar per a millorar les relacions humanes  i el mon, conscienciant de forma creativa a aquest joves de Binèfar per a una educació amb valors, i al mateix temps, buscar la repercussió en el mitjans de comunicació utilitzant les noves tecnologies que amplien la comunicació.
Aquest primer certamen v quedar obert el 15 d’octubre , finalitzant el termini el 15 de novembre de 2016.
Resultat d'imatges de violencia machista stop
**En la  mateixa línia Arroyos, conseller de igualtat a Binèfar, va anunciar la iniciativa al novembre 2016 de fer tallers educatius , sobre el tema de la igualtat  i la prevenció d’actituds masclistes,  al IES Sierra de san Quilez i al Col·legi Virgen Romeral per alumnes de 2º i 3º de ESO.


Resultat d'imatges de revista la madeja
**Aquesta conselleria d’Igualtat, al febrer de 2017 va presentar a Binèfar  el numero 7 la revista feminista anual  “La Madeja”.a la Biblioteca Publica . Aquesta presentació va comptar  amb una de les editores, Irene S. Choya, explicant el tema  d’aquet exemplar que tracta de les pors,  com reflexionar des d’el feminisme  i com manegar-les
 La Madeja és una publicació asturiana que va començar al 2010 des  d’el col·lectiu d’Oviedo Cambalache sent una revista de referència sobre el feminisme a Espanya. Es pot trobar en paper i en format electrònic.

** Per el Dia Inernacional de la Dóna, -el 8 de març-  es varen pregramar dues xerrades, el 6 i el 8   i un curs d'autodefensa el día 11.
La filologa Alicia Gallán presentà  una visió de la història segons el paper de la dona.  La escriptora feminista Rosa regás va tractar de la societat masclista. I la psicóloga Susana Blasco, especialista amb autodefensa de les dones, presentà metodes per a diferents situacions que es puguin rebre mals tractes.

  J. Motis P.

No hay comentarios:

Publicar un comentario