martes, 29 de marzo de 2016

Sociedad Rural: La LLitera. Universitad de la Experiència

     "La Universitat de la Experiència"es tracta d’un programa de desenvolupament científic, cultural i social, per integrar a la Universitat a persones mes grans de 55 anys  com a fórmula  per a creixement personal , amb la idea de aprenentatge al abast  per a tota la vida.
  Aquesta acció formativa es recolza en el que estableix la  Llei Orgànica  d’ Universitats, LOU, en el seu títol Preliminar , article 1 , apartat d) que considera que es missió de la Universitat  la difusió del coneixement  i la cultura a través de l’  extensió universitària i la formació  al llarg de la vida.
                                     Resultat d'imatges de Universidad de la experiencia

  La formació  que ofereix el programa es porta a terme per professors universitaris  de les diferents branques  del saber, constituint un conjunt variat de temes humanístics, científics, històrics i artístics sempre des d’una perspectiva vital i actual. Hi  col·laboren varies universitats de diferents CCAA.

 Entre elles la Universitat de Saragossa amb la que  L’ Ajuntament de Binèfar ha arribat a un acord per obrir  una sucursal en aquesta localitat que començarà activitats a partir de la propera tardor.
Des de l’àrea de Cultura del Ajuntament s’ha cregut interessant  dur a terme aquest projecte ja que era  la única població de la zona de quasi 10000 habitants  que no tenia aquest servei que és pressent a Jaça  Monzó  Barbastro, Sabiñánigo  i Fraga. Aixi com  A Utebo , Calatayud, Egea de los Caballeros  i Alcañiz.  La Universitat de l’ Experiència compta amb seus als campus de Osca, Saragossa i Terol

 Resultat d'imatges de Universidad de la experiencia
Quasi 1600 persones segueixen aquests estudis  que impulsa l a Universitat de Saragossa  en col·laboració amb les institucions locals.

 La Llitera es converteix així en la sèptima comarca  alto aragonesa i la que fa catorze  a Aragó que comptarà amb aquesta oferta formativa dirigida als mes grans de 55 anys. A partir d’octubre s’impartirà el programa bàsic de la Universitat de l’Experiència que comptarà amb cursos monogràfics i tallers  sobre  temes variats en ciències, humanístics i socials.

 Seran acceptades les persones interessades que tinguin les característiques adients, i els ponents son  experts de la universitat aragonesa. S’ha optat per aquesta oferta cultural  responent a la demanda d’un grup de veïns interessada , un col·lectiu de quasi quaranta persones ho estaven demanat fa temps

S’espera que aquesta iniciativa del Ajuntament de Binèfar sigui atractiva per a tota la comarca de la Llitera pel fet de poder tenir accés a estudis universitaris a partir dels 55 anys.
Resultat d'imatges de universidad de la experiencia binefar la litera
 J. Motis P  

No hay comentarios:

Publicar un comentario