jueves, 9 de marzo de 2023

Sociedad Rural. Hidrogeodia 2023

   Cellit ha enviat informació referent al hidrogeodia 2023 que aquest any , en aquesta comarca, es  el 25 de març de 2023  per celebrar el dia mundial del aigüa que es el 22 d'aquest més.

La hidrogeodia es una jornada de divulgació de la Hidrogeología  i de la professió del hidrogeòleg. Es una jornada que consta de recorreguts i activitats  guiades per hidrogeòlegs i oberta a tot el públic visitant zones que mostren el paper de les aigües subterrànies.

La organització correspon a : L'"Asociación de Amigos del Parque Geológico y Minero de La Litera y La Ribagorza" Email: literaribagorza@gmail.com, i la promociona el "Grupo Español de la Asociación Internacional  de Hidrogeólogos" .

Lòbjectiu del hidrogeodia es  donar a conèixer les aigues subterrànies amb la seva importància per al bon funcionament dels ecosistemes i donar  a conèixer  el paper que tenen aquestes aigues,  en un contex de canvi, tan des del punt de vista climàtic com soci-econòmic 

Esta previst donar a conèixer aquesta activitat local als mitjans de comunicació. Elaborar una guia divulgativa i efectuar les subscripcions  fins a cobrir les 50 places previstes. Es pot admetre alguna subscripció més en llista d'espera  per si hi ha alguna vacant de darrera hora. Hi ha enllaç web per sol.licitar la inscripció i omplir una fitxa.  Aquesta inscripció tindrà resposta amb un correu en 24 hores. 

 La sortida es gratuita però es te que acceptar les normes de la organització. Es recomana que no hi vagin menors de 5 anys, i els menors que hi puguin anar tindrà que ser acompanyats del pares u tutors.  Esta prohibit deixar deixalles en tot el recorregut, sent obligatori un comportament cívic i seguir en tot moment les normes dels guies, Es donen unes normes per el tipus de calçat  i la roba adequada. Els guies  tenen la potestat d' expulsar del grup al visitant que no cumpleixi les seves indicacions.   La organització es fa responsable de algun canvi si les condicions del terreny  u la metereologia no son apropiades. Es pot contactar per correu  amb la Asociación de Amigos del Parque Geológioco y Minero  de la Litera y la Ribagorza. 

 La sortida ha de ser amb autocar des de Catellonroi. El punt de trobada i arribada és el bar "Los Amics" d'aquest poble. El dinar és a Peralta de la Sal, a un local tancat amb serveis  però cada persona ha de portar el seu menjar. Es tracta d'una ruta amb parades que s'han de fer caminant . El nivell és moderat  hi ha camins de terra i algunes dificultats 

La visita guiada te les següents parades:

1 Introducció: Congost de de Camporrells / Baldellou

2. Barranc  Pedriza i la tosca 

3 Font rodona. Sinclinal  d' Estopanyà.

4 Font i llavador  de  Benabarri 

5 Poljé de Saganta 

6 Barranc de Gabassa i dinar a Peralta de la Sal

7 Salinar de Peralta.

 L'autocar esta subvencionat per  l 'Asociación Internacional de Hidrogeólogos.

Els  guies  geólegs de la ruta hidrogeológica  son  Josep Maria Mata, Josep Maria Màsip i Jorge Franco. 


La organització  de la "Asociación de Amigos del Parque Geológico  y Minero de la Litera y la Ribagorza .desitja que es disfruti molt  d'aquestes activitats

J. motis P.  Algunos datos de la información recibida de CELLIT

No hay comentarios:

Publicar un comentario