jueves, 3 de septiembre de 2020

Sociedad Rural. Verano Covid. Homenaje a las víctimas

Ja  va passant l'estiu, tan complicat, tan diferent. Ha estat i esta totalment marcar per la pandemia, pel covid-19 que ha invaït els ambients i les vides. Sanitat, algunes economies i la cotidianitat de les persones. porten el pes de la situaciò.

El verano del coronavirus
 La Rambla d'Albelda es va rebre puntualment a mig agost, revista en la que es reflexa la realitat vigent. 
Les salutacions fan referència al estiu amb ganes de desconectar, pero amb la necessitat de  quedar-se, esperant que el proper sigui millor.
Es  destaca la gran responsabilidad que ha tingut el poble seguint les pautes i evitant contagis. Val a dir que els responsables han funcionat a tope. Des de l'Ajuntament, contractant una empresa s'han fet desinfeccions de les vies publiques, en les que han col-laborat alguns tractors  del poble i els bombers de la comarca.  
 El programa de les festes es va limitar als actes religiosos, la romeria a Sant Roc amb totes les precaucions. El dia 15 es va obrir a la Biblioteca la exposició   "LA MEMORIA DE LOS ARBOLES", continuant amb uns horaris establerts fins al 31 d'agost

Les  associacions, tan arrelades a Albelda, i els esports  destaquen la seva inactivitat , o canvis en la mateixa, resaltan la responsabilitat del moment i la esperança que dintre de poc es vagi superan la situació i continuar endavant 
Els apartats amb altres temes  amenicen la revista: 
 Com un familia que retorna al poble, 
 Albeldans en el mon com Rosa Riu a Paris.
 El magazin  tractant temes variats. 
 De actualitat i informatiu l'article  de Carlos Corbera Tobeña  "Pestes, Epidemias y Pandemias a lo Largo  de los Siglos" com apunts a la història d'Albelda, que algun detall  havíem sentit pero pensant que ja eren situacions del passat i superades. 

  Cal destacar, en aquest exemplar de La Rambla, l' homenatge  que es va fer  als que ens han deixat per aquesta malaltia desconeguda i en estudi, a més de a tota  la població.
  I algunes reflexions  en positiu  en el text escrit per Manuel Vila que val la pena resaltar en un moment que la  incomoditat de la situació, la necessitat de seguir unes pautes per evitar contagis que alguns es prenen com una invasió a la seva llibertat, fan que surtin per les xarxes veritables disbarats.

   Els homenatges es van fer el dissabte 27 de juny  en alguns pobles de la Llitera i a molts d'Aragó  per unir-se al sentiment del poble, expressant  solidaritat amb les persones que han sofert pèrdues de familiars pel Covid 19, gratitud a la ciutadania responsable i als professionals de la sanitat per la atenció a les persones i servei a la societat.
    Albelda PSOE - Publicaciones | Facebook  Encina, Carrasca - Quercus ilex   
 A Albelda, al Parc del Llironer, van plantar una carrasca, arbre  simbòlic resistent, fort  i sempre verd. A mes van posar una baldosa de ceràmica a una pedra gran plana i dreta amb la data del homenatge.  Hi van ser pressents representants de les Associacions Culturals d`Albelda , de la Corporació Municipal i del Ajuntament 

   A aquest homenatge s'uneix la pàgina  "Memoria i Homenatge a los que nos Faltan" de Manuel Vilas  on diu  que tots el pobles i ciutats passaven aquest temps d'angoixa i desconcert per al que  ningú estava preparat i de com va morir molta gent, però sempre amb  un refiló positiu, d`esperança  davant el sofriment i de la fortalesa de la  memòria que ningú podrá esborrar a aquells que ens han deixat sense poder-se despedir. 
 L'homenatge  és personal i social, reconeixent que les virtuts, valors i sentiments son necessàries per sortir ndavant amb solidaritat. 
  Un dels grans  valors  que  ha de tenir un poble és la unitat davant de la adversitat i el sofriment. Es pot sortir sent millors que quan vam entrar a la pandèmia estan units en el record dels que han marxat.  Llibertat i unitat  son els valors que han de estar pressents en aquest record. 
 Afageix  Manuel Vilas que hem de ser un poble respectuós, tolerant, generós i lliure, unit davant del dolor.  Tots el espanyols som iguals davant el sofriment que hem passat i passem, sent aquesta conciencia d'igualtat una forma d'homenatge a les víctimes del Covid-19.    
  J. Motis P

No hay comentarios:

Publicar un comentario