martes, 11 de febrero de 2020

Societat Rural. Associació d' Empresaris de la Llitera

L' associació d'Empresaris de la Llitera, pretén apropar el mon empresarial de la comarca  a la joventut  per donar a conèixer les diferents empreses y possibilitats per no tenir que buscar feina fòra.
 Recentment, han fet la segona trobada  a l' Espai Cultural La Abadía d' Albelda amb el projecte "Conócenos 2020" en el que han participat  25 empreses i  900 estudiants d'ESO,  Batxillerat i cicles formatius.  Aquests dades son de primers d'any, esta previst que  es facin mes  sessións vist  l'èxit  d'aquesta.
Resultat d'imatges per a "asociacio de empresarios de la litera"
 Aquesta  Associació d'empresaris acompanyats per representants de centres educatius  i mitjans de comunicació local  va mostrar el projecte  i les possibles novetats.

  Merche Garcia gerent de l’Associació  va ser  Personatge del Any  a la gala  personatges de la Llitera  al 2019,  destacà la importància  de presentar la realitat laboral de la comarca com a base de futur.

 Cruz Isabal Presidenta de l'associació va destacar els pilars fonamentals de "cococenos"
   __ Donar a conèixer  la varietat de les empreses de la comarca
   __ Acostar la realitat de les empreses a les famílies
   __ Valorar  els oficis, a mes del llocs de treball de formació universitària , buscant un equilibri

 José Ángel Mur , membre de la Associació tractà la part organitzativa:
 -Els municipis  que formen part d’aquest projecte, Binèfar, Tamarit Altorricó, Esplús, Albelda, Sant Esteve, i Alcampell.
 -Els centres  educatius que hi participen  IES La Llitera, IES Sierra de Sn Quilez,  Colegio Virgen del Romeral, Colegio Salesiano Santo Domingo Savio, de Monsó.
 -Els 900 estudiants  entre 14 i 18 anys
 -La sortida i entrada e d' empreses, incloent les de la salut, sent  25  en total. de múltiples sectors  com publicitat i comunicació, comerç, construcció, alimentació, industria agroalimentària i càrnica , ganadería, informàtica electricitat, etc .
 -En aquesta part organitzativa es presenten projectes com
 Donar conferències a les famílies per que puguin ajudarà definir la vocació laboral 
 Assessorament professional, comptant amb  'una psicòloga especialitzada  en orientació vocacional 
 Es faciliten trobades entre professionals i joves  per que puguin conversar  amb  un ingenier, una infermera, un periodista, un soldador, electricista, etc,i coneixes les realitats  vitals d'aquestes feines. 
Es donarà  la oportunitat  als joves i a les famílies de visitar les empreses per a les que estiguin interessats.
  
Cira Pallarés, representant de la empresa Carn Nature participa en el "conócenos",  en aquesta edició ubicada a Albelda , amb l'objectiu de trobar personal adequat per les diferents àrees de la seva empresa, creient que els  joves son importants per seguir sent una comarca potent des d'el punt de vista empresarial 

 Arcadi  Calderó  director de IES  La Llitera  de Tamarit va ressaltar que hi ha un desequilibri  entre la formació universitària , els cicles deformació professional, i la oferta laboral.  El cicles formatius no estan prou valorats  i hi ha un mercat laboral saturat de universitaris que no troben el seu lloc per que els treballs tècnics  estan més sol·licitats.  Insinua la necessitat d'equilibrar  aquest tema. 
Resultat d'imatges per a "asociacio de empresarios de la litera" J Motis  P
  

No hay comentarios:

Publicar un comentario