miércoles, 28 de junio de 2017

Sociedad Rural. Desarrollo en La Litera. Aviagen.

 Aviagen a Sant Esteve de Llitera
 Imatge relacionada
El dia 5 de juny a Canal Llitera  es publicava una bona noticia: La multinacional Aviagen invertirà  9 milions d'Euros per a un centre de incubació a Sant Esteve de Llitera.
 Aviagen és líder mundial en el sector del desenvolupament  continuat  a la genètica  de la avicultura  com en  la producció de proteïna  per la consum humà  de forma sostenible.
 Amb aquesta inversió Aviagen espera  augmentar  la capacitat productiva a Espanya  en un 60%. Des de aquesta ubicació s'atendrà  a una primera fase de comandes d'Espanya, Marroc  i països de la UE i mes endavant mercats de la Xina. 

 El director a Espanya de la companyia, Sergi Illan  manifestà que es va escollir la ubicació a Sant esteve  per criteris de bioseguretat i per haver trobat en el Govern d’Aragó recolzament i implicació tant com del Ajuntament del poble. 
Marta Gastón consellera d’indústria i empleo diu que el resultat es fruit d'un treball intens entre les parts. El Govern d’Aragó aposta per una agroalimentació d'alta tecnologia. A mes suposarà un desenvolupament de la avicultura i tot el sector  ramader. 

 Resultat d'imatges de san esteban de litera
 Així que  Sant esteve tindrà una de les plantes mes modernes per a la incubació d'ous. El projecte proporcionarà mes de 40 llocs de treball  directes i 20 de indirectes en una primera fase. -Els treballs de excavació i anivellació del terreny ja han començat i esta previst que la planta funcioni a final d'any.  Esta previst que 200 metres quadrats siguin per serveis de desinfecció i neteja per  desinfectar els utillatges de transport. Es tindran en compta tots el elements de suport per garantir la bioseguretat del procés. Serà una empresa no contaminant que no generarà sorolls ni mals olors. Els responsables son partidaris de que els treballadors tinguin la feina a prop d’allà on viuen.

 Resultat d'imatges de  La litera san esteban
 Fernando Sabés, alcalde del poble, destaca que aquest projecte situa el paper de La Llitera com a comarca referent en la agroalimentació, sent un important iniciativa per reactivar el mon rural  amb projectes que generen treball, en primer lloc  es d'esperar que augmenti el número d'habitants de la població.

 Segons Aviagen la necessitat de una nova instal·lació moderna   es deu a la creixent demanda dels mercats en desenvolupament, al increment de la activitat, i a la necessitat de comptar amb una instal·lació moderna  adaptada a la actualitat, donat que les diferents plantes productores estan saturades.

 J Motis P 

No hay comentarios:

Publicar un comentario