sábado, 8 de abril de 2017

Sociedad Rural. Albelda, La Litera. Libro Sobre el Exilio a Francia

Exili  Albeldense  a França. Presentació del Llibre.

Resultat d'imatges de libro exilio albeldense a FranciaEs va anunciar per la dia 25 de març a les 7 de la tarda , al espai cultural de la Abadia d’Albelda, la presentació del llibre  “El exilio Albeldense en Francia”, escrit per  Eliseu Trenc Ballester  i editat per l’Ajuntament del poble  i el “Centro de Estudios Literanos”, CELLIT.

 El espai va quedar abarrotat  en aquesta presentació que es va preparar  molt bé,  es un tema que va marcar la vida de famílies  d’Albelda i avui en dia encara desperta força interès.

 Va obrir l’acte María Angeles Roca, alcaldessa del poble, agraint  les col·laboracions que van fer possible aquest llibre.  Algunes famílies, de les que encara hi ha persones que ho poden contar, i alguns descendents, van aportar el relats de com van viure la fugida cap a França, com van ser rebuts en campaments de primer moment, i com es van establir després. Alguns van tornar, altres protagonistes o descendents es van quedar allà.

Joan Rovira, president del CELLIT, va presentar la trajectòria Intel·lectual i professional del autor del llibre Eliseu Trenc Ballester, que es fill de exiliats, va néixer a França, es historiador, en especial d’art, i professor  de Literatura Hispànica, Catedràtic a la Universitat de Reims, autor de una llista de llibres. Joan Rovira, tanamteix   va dedicar unes paraules a aquells exiliats. 

L’autor va recordar una conferencia del 2009 a partir de la que es va començar a configurar la idea del llibre. Va explicar els capítols recordant les aportacions que van ajudar a fer  de la memòria familiar una memòria col·lectiva. Va deixar clar que es va escriure per als protagonistes, el exiliats i el seus coetanis, però també per als mes joves  que mereixen conèixer aquests fets.

 Va acabar l’acte amb animació. Hi va haver molt interès en adquirir el llibre amb la dedicatòria del propi autor.

Resultat d'imatges de exilio la litera

J. Motis P

No hay comentarios:

Publicar un comentario