martes, 7 de mayo de 2024

Societat Rural Progresista y Activa. Ara Altorricó

 Les noticies que es publiquen mostren una Llitera de pobles amb abundants activitats culturals compromesos amb la seva historia, el progrés i amb l'ambient.

                       
Seguint informació publicada del poble d'Altorricó: 

Numeròs públic  va participar el cap de setmana d'abril (19-21)  de les Jornades Culturals de la XLII  edició de la Primavera Cultutral d'Altoricó.

 El divendres 19 d'Abril a la tarda, a la Biblioteca Municipal, es va fer la presentació del llibre infantil  "Julito y el circo ambulante" de Luis Pisa. Aquest autor  ho va fer d'una manera molt animada fent ballar a petits i grans amb la història. La moderadora va ser  Inés Menendez. 

Al començament de la nit  al "Salon de Actos" d' aquest poble, ple de públic, es va fer la presentació del documental "Decian que era bruja" de Judith Prat, fotoperiodista del poble, directora del documental on també va projectar una selecció de fotos de la seva exposició "Brujas" tema del que ha fet una profunda investigació. Es va valorar molt positivament la presencia de Judith Prat i el tema del que es investigadora i especialista rescatant histories. 

El dissabte 20 d'abril  van tenir una tarda molt animada amb la celebració anticipada  del Dia d'Aragò i del Dia del Llibre.  Es va disfrutar  de la exposició i venta de llibres,  a mes de detalls de Sn Jordi fets pels alumnes de l'escola d'Altorricó . El divertit "arte i circo" de PeliAguado  va fer que amb el seu animat espectacle "Leyendas de Aragón" es fes un recorregut pels carrers del poble guiats amb els  seus contes i jocs.  

El dia de Sant Jordi estava previst fer la celebració de  del 36 aniversari de la Associació de dones d'Altorricó, iniciant la activitat al dematí fent una missa a la Parròquia  amb la benedicció de roses.  Després es faríe un dinar i ball al Pavelló municipal organitzat per aquesta Associació de dones. 

Pel cap de setmana a primers de Maig, organitzat pel Ajuntament d' Altorrico es van fer les jornades meteorològiques del poble. El divendres, dia 3, la científica ambiental, climatóloga i meteoróloga  Silvia Ferrer tenia que fer la conferència "Hablemos del agua.Hidrometeorologia" al saló d'actes de la Casa Cultural.  El dia 4 a la tarda  en aquest mateix saló estava projectat l'espectacle familiar "Cuentagotas" a càrreg del Binomio "Educación y Teatro".  

J. Motis P 

No hay comentarios:

Publicar un comentario