domingo, 5 de noviembre de 2023

Societat Rural. Conferència de Josep Espluga a Altorricó (Llitera)

   Cellit, dintre del cicle de conferències per el seu 15 aniversari, anunciava a una xarxa social uns dies abans de que es dugués a terme  aquest esdeveniment  previst al Centre Cultural d'Altorricó  el dia 3 de novembre a les 18,30  tractant de "Les lliteres que Vindran", reflexions  sobre la comarca  sempre en transformació fetes pel conferenciant  Josep Espluga  del que es donen unes dades biogràfiques.

                                         
 
Dades molt interessants ja que es tracta d'una persona tan coneguda per les seves col·laboracions a les publicacions  de la Franja i la seva presència activa amb arrels en el seu poble. 

 Pep Espluga Trenc nascut a Alcampell, es professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, doctor en Sociologia, investigador del Institut  de Govern i Polítiques Publiques , membre del grup  Globalització  Educació i Polítiques Socials  i fundador del  del Grup d' Investigació Sobre Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització . A mes es autor de  treballs  i ensais  de investigació sociològica, moltes vegades centrades a la Llitera. Cellit dona totes aquestes dades i afegeix que col-labora activament amb la associació de la que és soci, i com es sabut, també amb els mitjans de comunicació de la comarca. 

Aixi que es considera com a persona idònia per analitzar de forma convenient la evolució d'aquesta societat rural  i els reptes amb els que es pot afrontar. 

Després de la conferència Cellit va publicar aquesta informació:

Més de 50 persones van assistir  a la conferència de Pep Espluga a Altorricó , on va  analitzar a fons  la evolució agroramadera de la comarca tenint com a punt de referència la seva pròpia  trajectòria personal , ja que ell mateix es defineix com agricultor d' Alcampell a més de sociòleg.

 Per Espluga la Llitera segueix  viva  amb una població que es manté força estable gràcies a l'arribada de  ma d'obra de diferents nacionalitats i a una economia dinàmica que ha anant derivant a una especialització agroalimentària càrnica dintre de la cadena global. Tot i això la comarca s'enfronta a reptes importants com poden ser la adaptació  a les condicions canviants derivats de un mon globalitzat. I també el posar en valor el seu patrimoni  per tornar a consolidar les petites i variades explotacions que sempre han sobreviscut  a les diferents circumstàncies de la història.

La charla va ser seguida de un animat i llarg col.loqui.

 Els organitzadors del "Centro de Estudios Literanos", i l'Ajuntament  d'Altorricó com a col·laborador, van agrair als assistents i al conferenciant per el seu temps i els encertats anàlisis. 

J. Motis P. Copia d'informació publicada.     


No hay comentarios:

Publicar un comentario