Rebuda la Revista La Rambla d'aquest estiu, està optimista i plena de contingut. Es poden agafar temes interessants per resumir i fer articles. Es posa atenció especial al article del apartat Casa de la Vila "El secadero de Jamones" vist des de la òptica dels responsables del poble i de la política d'Aragó.
Després d'algunes polèmiques que qüestionaven la ubicació en un espai per tenir contingut històric, cosa que al moment del inici del projecte cap persona grup ni Institució va dir res. I recentment també s'ha recordat algun problema legal a altres països del titular de la empresa Litera Meat. Val a dir que per ventilar problemes legals s'han de tenir proves dels fets i de la resolució, quan aquest responsable està actuant amb llibertat. Utilitzar aquestes polèmiques per acusar algun responsable del Govern d' Aragó de tractar amb gent poc legal, es una postura que te poca serietat per part de qui ho fa, si a la comarca s'ha actuat legalment
Dit això es presenten alguns detalls de la informació que es publica a la revista
A principis del 2018 la Alcaldia d' Albelda va començar a conversar amb l' empresa Litera Meat del grup Pini sobre la ubicació del secador de pernils portats del Escorxador de Binèfar, sent declarat com inversió de interès autonòmic des d'aquest any.
El 18 de gener de 2022 es va publicar al Bolerti Oficial de la Província d' Osca l'acord urbanístic entre l'Ajuntament del poble i Litera Meat per requalificar 152. 126 m quadrats, de superfície agrícola,com sol urbanitzable de us industrial.
Es va justificar aquesta ubicació a Albelda pel clima sec i fresc del poble a més de la seva posició central entre les províncies de Saragossa , Osca, Lleida i Barcelona que aglutinaven un percentatge important de la producció de porcí a nivell nacional. A mes hi havia vies de sortida del producte a destinacions nacionals i internacionals.
El secador de pernils del grup Pini d'Albelda te previst generar uns 3 milions de pernils i 500.000 espatlles anuals. Per dur a terme el projecte i adequar les instal·lacions es preveia una inversió aproximada de 60.000.000 d'euros.
La finalitat d'aquest projecte es tenir un rendiment econòmic, la empresa te presencia als mercats mundials i podria satisfer una gran demanda del producte de reconeguda qualitat. A mes es revitalitzaria l'entorn rural afavorint la creació de treball. La influencia por ser positiva per tot l'entorn socioeconòmic.
Es posa especial atenció a la lluita davant la despoblació i garantir oportunitats pels habitants. La Espanya rural va desapareixent a un ritme lent, irreversible, i la comarca no es una excepció. Es vital atreure i retenir població a aquest mon rural donant-li valor, millorant les infraestructures i els serveis pels habitants amb un model de progrès econòmic equilibrat i sostenible. Albelda necessita garantir el manteniment de la població millorant la qualitat de vida així com la viabilitat econòmica i social.
Els responsables de La Rambla des de Casa de la Vila diuen que aquesta inversió alimentaria es com una compensació que coincideix amb les arrels de la propia historia econòmica, social, agrícola i ramadera.
Es publica una entrevista al Vicepresident del Govern d' Aragó, Conseller d'Indústria i Desenvolupament Empresarial Arturo Aliaga , on es mostra orgullós d' Albelda i la actitud de l'Alcaldessa per a millorar el futur del poble.
J Motis P
No hay comentarios:
Publicar un comentario