viernes, 2 de diciembre de 2016

Sociedad Rural . Emprendimiento Joven.

   Jornades per a Joves Emprenedors

Els passats mesos d' octubre i novembre , a Albelda es van fer unes jornades per a joves emprenedors. Van ser conferències, tallers i presentacions per promoure alternatives de futur.
En la seva presentació, Oscar Mazarico concejal de Cultura va assenyalar que aquesta iniciativa es perque la gent jove, estant ben reparada, no és en el sentit d'iniciatives empresarials vinculades al territori i la seva realitat . Va tenir com objectius  que el emprendre sigui una important opció, perdent la por a les noves iniciatives. 
Maria  Angeles Roca, alcaldesa, va ressaltar que  aquestes iniciatives poden fer que els joves es quedin a la localitat, havent-hi empreses que demanen instalar-se en el lloc, es podia ampliar el polígon industrial creant un viver d’empreses. Ester Sabaté, tècnic de Cultura  va dir  que , en un principi, hi havia 14 persones apuntades com  excel·lent forma de començar, presentant els temes en els que es desenvoluparien les jornades.
Resultat d'imatges de jornadas de emprendimiento joven Albelda
 Aquest tallers es van dur a terme  al espai cultural La Abadia.
Van començar amb el tema de les emocions. Eva Ferrer advocada i coach va parlar de desactivar les “bombes emocionals”, conscienciar de quins valors es necessiten per emprendre, adoptant una actitud pràctica.
 Va seguir d’ un programa d’aprenentatge  a c`arreg d’ Ana Hernández , assessora d’emprenedors, explicant experiències enriquidores ,i ensenyant els mitjans amb els que es compta actualment per dissenyar nous models de negocis.
Jose Manuel Pallarès  va aportar la seva experiència empresarial en una sessió.
José Francisco García,  consultor i emprenedor, va transmetre la visualització del territori com una oportunitat  d’iniciar processos de canvi.
No va faltar la important jornada  sobre la dinamització de les xarxes socials per comunicar a distancia.
 En  una de les conferències es va tractar l’ important tema dels aspectes jurídics
Resultat d'imatges de jornadas de emprendimiento joven Albelda

Tot plegat queda com abstracte, inspirant interrogants  com quin tipus d’empreses poden ser rentables i possibles al poble i a la zona, apart d’alimentació, construcció, turisme…  En quins mitjans , o ajudes econòmiques, compten els joves  per emprendre negocis. I si les jornades han estat també per a gent de fóra.
 Al que l’ Ajuntament respon que hi va haver assistència a les jornades  i molt ben valorades pels alumnes. Que es van veure idees de com les empreses poden ser rentables i possibles  sense importar on siguin ubicades , ja que internet fa possible la globalització del mercat . Els assistents van ser d’Albelda i de localitats pròximes. Y, encara que els temps son difícils , hi ha algun tipus d’ajuda per emprenedors.
Resultat d'imatges de imagenes de emprendimiento y gestion

 Josefina Motis

No hay comentarios:

Publicar un comentario