viernes, 18 de septiembre de 2015

Societat Rural. La Rambla, Revista

La Rambla  nº 29.  Agost 2015
Un altre número d'aquesta publicació del Ajuntament D' Albelda que s'envia gratuïtament a tos els que estem interessats i es reparteix als habitants del poble.
Es una demostració de la riquesa humana i cultural de la vida rural.
A la presentació Ester Sabate fa menció a la historia de la revista on es reflexa la del poble en aquests anys.
A les pàgines centrals hi ha la presentació i convit a les festes majors d'agost 2015. per Ma Àngels Roca, alcaldessa.
El program  va ser amè, habitual i nou al mateix temps. Concert, reactivitats de les penyes, balls , carreres, activitat religiosa , visita a Sant Roc, àpats carrosses i exposicions, entre elles, la de ceràmica artística de Miquel Molet «Anatomia de las Formas» .La associació A.L.E.C. va proposar una jornada de portes obertes per experimentar amb fang a la rambla del poble.
Tan els organitzadors com la gent va quedar molt satisfeta de la animació.
                                Resultat d'imatges de albelda huesca
La primera part de la revista és el de les Penyes i Associacions.
-La penya lo Magre amb la calor com a fil conductor, anomena les calors, les cossos suats , als que no hi son , i dona significat a les festes.
-La Rondalla San Roque presenta totes las actuacions joteres del 2015, amb molt èxit, dintre del poble i fora..
-L ' Ass de Pensionistes i Jubilats te la seva pàgina anomenant activitats entre ells La petanca amb imatges de guanyadors anadors d'un premi i la poesia-relat «Salut i Vida» referent al xoc i al poble.
-L' Ass de Dones celebra el seu 30 aniversari al poble, i presenta els noms de la nova junta i de la que se'n va. ·”A ti, mujer, Que eres hija , hermana , compañera, madre,. Luchadoras , Sacrificades tabajadora. ...”
 Sempre en tots els casos lluitadora i treballadora és tota dona.
-El Club Atlètic Albelda, agraieix  als socis i simpatitzants , al Ajuntament pel manteniment de les instal-saions i citant a Vicente del Bosque mostra optimisme i projectes.
-La pàgina Penyes d' Albelda recorda els començament des de l'any 85, la música, l'emissora radio Albelda i tota la trajectòria i canvis des de tan de temps. 
Facebook.com/ Penyes Albelda.
-La escola Infantil Lo Niu. De la que ja s'ha publicat informació; en aquesta  nota a La Rambla recorda unes reflexions de la gran pedagoga Maria Montessori , en la que s'apunta a la educació emocional i de la conducta. Es donen les dades per a la matricula. loniu@albelda.es.
La Biblioteca  No podien faltar en aquest apartat les pàgines dedicades amb imatges i informació sobre les activitats. A la informació ja publicada a TdF hi ha que afegir que atenen a les persones per a tràmits administratius.

Resultat d'imatges de albelda huesca revista la rambla albelda
Al Apartat Casa de la Vila
Apareix la imatge i els noms de la nova Corporació Municipal.
Proclamció i acceptació del carreg d' Alcaldessa Mª Angeles Roca Llop del PSOE que repetix en el lloc. Es diu que van treure els principals resultats PP , Podemos i PSOE sent aquest partit el guanyador .
S'anuncien la periodicitat de les sessions Plenaris del Ajuntament . Els dissabtes, un cop al mes.
Es donen els noms i les funcions de les Arees Competencials
Comissió especial de comptes,
Comissió d'organització, règim interior i serveis municipals.
Comissió d'urbanisme desenvolupament rural i noves tecnologies
Comissió informativa de cultura i benestar social.
Es publica la represntació municipal  al centre de salut, al consell escolar , al Niu, I al representant  en aquets ajuntament  de Riegos de la Llitera Alta. 
Es comenta el projecte de repara el campanà que ja fa temps que s 'està tractant , i acomodar la Plaça del Tossalet a les necessitat s urbanístiques.
Es fa pública la nova estació meteorològica. meteo.albelda.es
Es mostra el llibre «sabores de Albelda , iniciativa de la Penya lo magré , en el que han treballat 60 persones amb receptes locals i noves. Es pot demanar a cultus@albelda.es.
 Albeldenses el Mundo.
Un capítol molt interessant  de com la gent del poble es oberta a diferents societats, professions i formació. que es publica als darrers números.
En aquest exemplar és Ana belen C S ... qui explica la seva experiència a Holanda com odontòloga, la seva sorpresa de tanta diferència a tan sols dues hores d' avio, i el seu desplaçament a Bèlgica on es dedica a la investigació en aquesta especialitat on hi ha importants avenços  podent esperar un futur pròsper i una Excel-lent realització personal.
Entrevista a Rubèn SS Es publiquen dues pàgines que tracten  de la  que fabrica cervesa artesana per iniciativa pròpia , que va tirant endavant , tenint sortida a les fires que assisteix i a les seves instal-lacions.
Resultat d'imatges de Les voltes, alcampel, la litera
 Magazine.- col-laboracions lliures dels receptors de la revista.
-“Apuntes sobre la historia de Albelda”, de carlos Corbera Tobeña , autor , entre d 'altres llibres , Nobiliario de La Litera  amb la història d' aquesta comarca , del que es pot fer un capítol apart.
-“Les Voltes”,  de les que ja se'n ha publicat algun detall. Article de Laia Brualla piulats, d' Alcampell on explica la seva  utilitat i reivindica la conservació com a patrimoni
-“El Panet de Sn José” de Maite i Javier Torres Pallarol , una historia familiar inoblidable.
-“El paquete de Jean” , Un Noi de Poble, per Agustin Benito un relat amè que vol tenir moraleja
-“Después de marcharse le conocí” de José Luis sancho, recordant un noi jove del poble que va morir fa poc.
-“Campus futbol Albelda” com a cinquè aniversari d'aquestes instal-alcions.
Dossier de premsa
On surten articles  del poble des dede.
+ Comarca , que explica celebracions de costums, mercat exposicions i i els cancells recent estrenats locals i comarcal. A mes un premi literari de Marta Michans a la Universitat a distancia de Barbastro.
Diario Altoaragon, amb les festes del tossino, sega
 i futbol-Isabel López  dese  la Rondalla S Roque.
Temps de Franja, sobre la revista La rambla.

J. motis P

No hay comentarios:

Publicar un comentario