viernes, 15 de marzo de 2019

Societat rural. Millorant Infraestructures a la llitera

Es interesant la  informació i noticia de la millora dels voltants de Castillonroi on hi ha un camí  al NO que comunica la carretera  secundaria  A-2218 amb la  via principal. N-230
 La carretera  A-2218 que uneix Saganta a Castillonroi i que va a Baldellou atravesa el poble de Castillonroi en una via estreta on les camions i vehicles circulen amb dificultat havent de maniobrar per no topar amb els balcons de les cases.
Als vehicles que els hi es possible agafen el camí  que va a trobar la N.240 pel NO del poble. 

 Condicionant el camí la circulació va directament  a la carretera principal  s'evitaría la incomoditat dels habitants i dels que circulen de tenir  que passar pel mig del poble. També es facilitaria la circulació cap a Baldellou.

L'Alcalde de Castillonroi, Francisco Ribas, y el de Baldellou David Grau no tenien competències municipals pera dur a terme questa infraestructura. Han acordat amb Miguel Gràcia, President de la Diputació Provincial d'Osca de transformar el camí en una circumval·lació  que connectarà la A- 2218 amb la N- 230  evitant passar pel mig dels pobles. En una visita  al juliol de 2017 del President de la Diputació   a aquesta zona  els alcaldes  de Castillonroi i Baldellou li van explicar  la necessitat  de dur a terme aquesta circumval·lació.
Resultat d'imatges de castillonroy. baldellou  la litera huesca
 Els habitants de Castillonroi veuran  complida aquesta important demanda  que evitarà el  pas  de desenes de vehicles grans  pel mig del poble.  La  Diputació inverteix mes de  1 milió d'euros  en aquest  projecte  que quedarà llest en poc més  d'un any.

 La Diputació provincial d'Osca,  fent-se càrrec del projecte, a primers de març  tancava el termini per a  que les empreses presentessin les seves ofertes. La empresa que sigui adjudicada  tindrà 10 mesos  per concloure la obra que consisteix  en el condicionament i conversió en via transitable  d'aquest camí  situat al NO de Castillonroi. Tindrà quasi 2 km amb una amplada de  6,50 m d'ample, el que permetrà dos carrils de 3 m amb el seus arcens.

Es una obra important dintre de les actuacions destacades de la Diputació en matèria de carreteres que faciliten la millora  de les vies de comunicació en l’àmbit rural. 
Miguel Gracia, el President  valora la rendibilitad en termes no econòmics  si no socials i de seguretat per a  usuaris i veïns. Es tracta d'atendre al mon rural i també de la seguretat dels conductors que circulin per aquestes vies. 
 Els alcaldes de Castillonroi i de Baldellou han reconegut i valorat aquesta actuació de la Diputació d'Osca. 

J Motis P 

No hay comentarios:

Publicar un comentario