viernes, 13 de septiembre de 2024

Societat Rural Revista la Rambla, Essència d'un Pople

  A Albelda cada any, al Agost, es publica la revista  La Rambla amb tot el contingut possible del poble. Aquest any 2024 ha sortit el nº 48.

Amb motiu de la Festa major, la alcaldessa  M. Ängeles Roca fa un discurs amb els bons desitjos de que siguin uns dies de animació i convivència. Es presenta la programació que aquest any sent especialment animada ha durat 6 dies.  Ara el estiu es especial la anada a Sant Roc, a uns 3km del poble on es fa cerimonia religiosa, xocolatada i carreres 

 Hi ha l'apartat de Casa de la Vila exposant els ingressos i gastos meticulosament i els projectes de millora en carrers, alguna plaça, i l'accès a la piscina,  a més de tenir en compta conservar el patrimoni cultural com pot ser el campanal i continuar amb l'activitat cultural donant imatges d'algunes publicacions. 

A la primera part de la revista hi ha la editorial amb una nota de Esther Sabaté. Després venen les aportacions de les associcions amb tot el que han pogut fer. Al poble les associacions estan molt arrelades i consolidades, en cada tema tenen la seva especialitat portada de manera activa i entusiasta.  Des de l'associció de mares i pares d' Albelda, la de dones, la de caçadors d'albelda,  la de pensionistes i jubilats, la literana d' estudis de ceràmica,  La penya lo magre,  i les penyes d'Albelda. A més de les esportives Club Atlètico Albelda  Albelda Futsal.

Hi ha una amplia aportació de la Biblioteca de la que es pot fer un tema apart. Igualment del article de l'escola de educació infantil Lo Niu

Després de les festes i casa de la vila, ve l'apartat Albelda  un LLoc per quedar-se on s'exlica l' experiencia de algunes famílies que han triat aquest lloc per viure, en aquest cas la família del nado Lluna Santos  navarro.

 Los Albeldenses en el mundo en aquest exemplar tracta de Eliseo Trenc Ballester.   

La entrevista es a Javier Milelire que va montar el seu propi taller mecànic quan Albelda es va quedar sense

 Magazin On venen les col-laboracions dels lectors unes per a)  coneixements i les altres per b) sensibilitats i sentiments.  Es de lo mes interessant, sempre amb la essència del poble, 

 a)"Apuntes para la historia de Albelda" , en aquest cas els murals de la "Parroquia de San Vicente" per Carlos E Corbera Tobeña. Enrique  Corbera Abillar fa una amplia exposició  de l'arribada del aigua del canal i com amb treball i constància es va passar del secà al regadiu

b) Anabel Gracia i Damas fa un article amb el tema de com es pot estimar la llengua que es parla. Jose Luis Sancho escriu "Estampas de amor" referin-se, amb gràcia, a unes gates i els gatets  de casa seva.  Una pinzellada per Albelda es una comunicació afectiva de la muralista que va pintar una gran imatge a la entrada del poble fa un temps.  Agustin Benito escriu "La vida sigue igual", entre humor i critica  d'alguns punts tal  com va passant la realitat. "Summer Camp Albelda 2024 tracta de 49 nens vinguts de fora que  s'instal.len al poble uns dies d'estiu i s'els  hi mostra la manera de viure i activitats. Celia Motis  Paniello amb la poesia  "Cosntelación Fugaz"  fa una demostració de sensibilitat  alçant "la mirada al cielo"

Dossier de Prensa. Apartat molt interessant on articles del Diario del Alto Aragón  i Somos Litera mostren les seves publicacions referens al poble. Es publica la festa del tocino, activitats de les associacions,  temes d'esports, novetat de la residencia La Sabina, i del "secadero de jamones". En el àmbit esportiu  es dona especial importància al corredor  Pol Oriach sempre millorant resultats, campeón d'Espanya  sub 23 en els 1500, convocat pel mundial University de Cross, mirant a Europa i els jocs olimpics, segons  El Alto Aragón. 

J Motis P Resum 


No hay comentarios:

Publicar un comentario