miércoles, 27 de julio de 2016

Sociedad Rural.- Colaboración por Intereses Comunes. Jornada de Empresarios.


II jornada d’empresaris Binefar Torrefarrera.

 A primers de març d’aquests any  s’ anunciava  per Canal Llitera una  propera jornada d’empresaris a  Binefar i Torrefarrera amb la intervenció de Vicente Salas, destacat economista .
  Mitjançant  la concejalia de “Desarrollo Sostenible” L’ Ajuntament de Binèfar amb la participació de  les associacions d’empresaris de La Llitera  i les de Torrefarrera  van presentar la II jornada empresarial  per a celebrar-se el  passatdia 8 de juny  al Centre Cultural d’aquesta localitat dos anys després de que es celebrés la I edició a Torrefarrera.

La actitud destacable  d’aquesta noticia és que es te una forta voluntat d’establir vincles de col·laboració i enteniment entre els sectors empresarials de La Llitera (Osca, Arago) i Torrefarrera (Lleida, Catalunya),  en aquests moments en que sembla que es tendeix a la separació i divisió i es possa  mes atenció al que separa que al que uneix.

 El Concejal de Desarrollo Sostenible afegeix  que el dinamisme emprendedor de la nostra comarca  es benficia del exemple  dels veïns catalans  amb els que sempre han hagut una bona relació  comercial. La presidenta de la Ass d`’Empresaris de la Llitera, en aquesta mateixa línia, diu que ajuntant iniciatives  es potencien les relacions culturals entre les persones. Aquest mateix càrreg de Torrefarrera diu que aquesta iniciativa ofereix un foro on intercanviar idees i donar-se a conèixer mútuament.
Resultat d'imatges de jornada de empresarios binefar torrefarrera

Aixi, segons  la noticia en Canal Llitera , el dia 8 de juny va començar aquesta segona sessió  al Centre Cultural participant-hi  20 empresses.  Després va continuar  la ssessió a la Lonja Agropecuaria de Binèfar.

 En el acte,  Fernando fenández, director general de Industria Pymes, Comerç i Artesanía  del Gobern d’ Aragó  va animar als participants a continuar amb aquest tipus de trobades  per que les empreses puguin competir i col·laborar en tots el sentits,  opinant que les subvencions estan en relació inversa amb el desenvolupament econòmic.
 Alfonso Adan, Alcalde de Binèfar,  asenyalà que en aquestes jornades  s’estan posant les bases per futurs negocis  conjunts, sent mes coses  les que uneixen que les que separen i  aprofitant l’esperit emprenedor de la zona per que es  dugui a terme la creació de llocs de treball. Afagint que les institucions treballen per a aconseguir millors infraestructures, vies de comunicació i col·laboració.
 En aquesta mateixa línia l’ Alcalde de Torrefarrera , manifestà que intercanvian comunicació es pot arribar mes lluny .
 Igualment  jesús  Burrell , president de la Ass d’Empresaris Torrefarreara i aques mateix càrreg a La Llitera  Mª Cruz Isàbal van reconèixer les aventatges d`intercanviar experiències.

Es va clausurar la jornada amb la intervenció del destacat economista Vicente  Salas felicitant als col·laboradors  i valorant la cooperació. Fent, tanmateix, un anàlisi incisiu de la economia d’ Espanya, insistint en que fa falta millorar la productivitat , fer mes grans les empreses, qualificant el capital humà, el capital tecnològic i tractan  l’endeutament exterior. Les empreses esperen oportunitats d’inversió que no acava d’arribar per que la demanda privada esta per sota del que seria d’esperar.

Unes duescentes empreses van participar directa o indirectament en aquesta segona jornada empresarial,  Torrefarrera-Binèfar tenint en el “networking” una xarxa de contactes per a idees, mercats  i assessorament.
Resultat d'imatges de jornada de empresarios binefar torrefarrera

  Josefina Motis


No hay comentarios:

Publicar un comentario