martes, 13 de enero de 2015

Federacion española de Parkindon. Parkinson Aragón, Delegacion Monzón.

La "Eederacion española de Parkingson" FEP, ofereix un servei molt util  en tot el que es referixi a dubtes sobre al malaltìa. 
 El seu objectiu és informar adequadament sobre la malaltía el tractsment i els avenços científics evitant al mateix temps l'aillament social i comunicatiu. Ofereix un servei metge continuat  per amortiguar una mica les complicacions asociades.
Un diplomat d'infermeria especialista en parkinson i un neuróleg especialitzat en trastors de moviemnt son els encarregats d' atendre a les consultes.
La linia 902113942 Parkinson respon. 
Atencio de dillums a divendres de 10 a 16.

Al 1995 va començar l'Associació Parkinson Aragón amb l'objectiu de apropar al malalt a les propostes conegudes per a millorar la seva salut. La sede principal és a Saragossa amb delegació a Teruel, Osca, havent millorar els locals i quedant consolidada cada vegada mes la Associació amb professionals adequats i la responsabilitat de malats i familiars que ofereixen els serveis i informació amb publicacions. Darreramant s' ha difos el botlletí num 50. Dades de la delegació

Asociación Parkinson Aragón
Centro de Rehabilitación Integral.
C/Juslibol 32-40.  50015  Zaragoza
Tfno. 976134508 Fax 976134509
asociacion@parkinsonaragon.com

Dependent de la Ass Parkinson Aragón al 2001 es va crear a Monzón la "Delegacion Parkinson Monzón" Cinca Medio com a necessitat d'un grup de persones afectades coneixedores de les avantatges i de les activitats tan necessaris que l' associació ofereix.
De primer moment van ser deu pacients impulsats per M Luisa Laborda que tenia una bona experiència am la Ass de Catalunya.
 Aquest pacients van començar tractament amb activitats com xarrades orientatives per a tot-hom, logopèdia i Fisioteràpia.Al 2008 ja eren més de 50 associats de Monzon, i de pobles propers 
Al 2005 es va crear un grup de teràpia a Tamarit i al 2007 un altre grup a Albalat de Cinca, par posar més aprop la Delegació als ciutadans que tindríem difícil u impossible traslladar-se a Monzon. Aquestes delegacions  no han tingut continuitat   per no haber-hi pacients suficients
Amb el temps  totes les delgacions   estan situades a ciutats grans  on van millorant les instal·lacions i ampliant les activitats, a mes de comptar amb professionals especialitzats.
Actualment  l'atencio a pacients de la LLitera i baix Cinca és a  Monzón  on fan  les activitats pròpies de l'Associació, informació, atenció a families,  conferències, a mes de tallers  i fisioteràpia  adecuada a cada persona. 

PARKINSON ARAGON MONZON, Centro Cívico “Manuel Azaña”, c/ San Mateo, 16     22400 MONZON .
 El teléfono es el 974 415 832. 
La Delegación de Monzón está abierta todos los miércoles en horario de 10 a 14 horas

Ver 001.jpg en presentación
 Boletin 50 Amador Plaza: Editorial;
Colaboración especial Dr. Lópezdel Val:
  En aquest botlleti 
  • Es recorden els començaments de l' Ass 
  • Entrevistes a persones actives que la fan possible
  •  Les perspectives de futur.
  • Un article relatiu al "sueño Rem " que es una de les fases de la son.
  •  Sistemes de memòria 
  • Consulta d'infermería,
  • Alguns referents a la vida quotidiana i a les festes de Nadal
  •  Els beneficis que suposa l'associacionisme
  •  Informació referent a la Central de  Saragossa i les delegacions de Huesca, Monzón, Teruel.
 J. Motis P

No hay comentarios:

Publicar un comentario