lunes, 26 de febrero de 2024

Societat Rural La Llitera Circular

 Una noticia interessant e innovadora, d' actualitat, arriba anunciant que la comarca de La Llitera dona un pas important cap a la sostenibilitat ambiental amb els  projectes "La Litera Circular" i la "Biblioteca de las cosas". 

 La Litera Circular  es un pas important cap a la sostenibilitat ambiental. Preten servir com a base  per fer efectiu el compromis comarcal amb la getió reponsable dels residus. El projecte te com objectiu principal posar en marxa  pràctiques sostenibles  i conscienciar a la comunitat  sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar per protegir  l'entorn. Ha creat la pagina web  www.literacircular.es  que esta en línia amb la normativa europea i estatal

La web serà un centre d'ìnformació i participació ,facilitant als ciutadans l'accés a mitjans i consells per millorar el comportament en relació als residus 

La "Biblioteca de las Cosas" es una iniciativa de reutilització  i us compartit. Mitjançant la app es busca donar una segona vida al material particular en bon estat. En compta d'agafar amprats llibres, es disposa d'altres productes pràctics com taladro, projector, eines de neteja....

Per accedir al servei els ciutadans s'han de fer socis d'aquesta "biblioteca", i segons l'objecte, pagar una petita fiança per poder utilitzar-lo. 

La "Biblioteca de las Cosas, que  esta ubicada dintre de les instalacions del "Punto Limpio" de Binèfar, es  posa en marxa amb una subvenció del Govern d'Aragó. Se hi  pot accedir amb una aplicació mòbil.  Amb questa aplicació també es podrà donar  d'objectes que ja no es fan servir per afagir al catàleg de prestecs.

La comarca de La Llitera en col-laboració amb els ajuntaments del territori  te previst treballar en els àmbits de la educació  i sensibilització ambiental  per la economia circular i la adaptació al sistema de recollida de residus per poder cumplir els objectius de recollida selectiva marcats per la normativa.

Quan el Conseller responsable d'aquesta àrea ambiental, Javier Llop, va presentar el projecte als alcaldes de la zona, va convidar als veïns a visitar al portal Web www.laliteracircular.es animant a la població a comprometres amb la sostenibilitat.

Tania Solans, presidenta de la comarca de La Llitera va manifestar que amb aquest projecte es decideix clarament  adoptar pràctiques sostenibles demostrant el compromís de cuidar l'ambient i la millora de la qualitat de vida dels habitants. La voluntat es avançar cap a una gestió dels residus d'acord amb les exigències europees.

J Motis P Resum.   Tema a Comarca de la Litera 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario