jueves, 22 de abril de 2021

Socieat Rural. Conflicte Feminisme-Machisme a Binèfar.

Va estar curiosa la noticia el passat mes de març en que el  Colectiu Femisista de la Litera  va escriure un carta  al Consell Escolar del IES  Sierra de San Quilez, a la Dierctora Provincial de Educació i al Consell  de Educació del Govern d'Aragò mostrant la preocupació per les decalracions d'un profesor del centre a una xarxa social.

La noticia diu els noms dels carregs i del professor, pero en aquest resum s'agafa només el contingut del conflicte, que aquí es molt localitzat, però pot passar qualsevol punt de la societat actual en la que el masclisme no està del tot superat, la llibertat d'expressio es considera un valor intocable sense matissos  i el feminisme extrem pot ser exagerat  creant  una culpabilitat a tots els homes pel fet de ser-ho.

El  Colectiu Feminista de la Litera, es va dirigir a les autoritats reconeixent que cada persona pot escriure el que pensa al seu mur i que la llibertat d'expressió és un valor, però es te que exercir amb responsabilitat quan es tracta de la docencia si el que s'expressa pot distorsionar la formació dels alumnes o si no s'ajusta a garantir els drets humans reconeguts a la Constitució.  

Aquest col-lectiu feminista manifestà que elles no busquen  la superioritat de la dona  ni mortificar al home pel fet de ser-ho, sino que lluiten per aconseguir la igualtat entre homes i dones. (pot ser hi ha  d'altres de mes radicals)

Les expressions per les que es queixen son fortes, sigui que sigui el que les digui,  mes si corresponen a un professor que entre les asignatures te "Valores Eticos". Algunes  de les que escribia a la xarxa social el dia 8 de març: 

"El feminisme es una malaltía social pitjor que el coronavirus. Converteix al home en enemic de la dona, i diu que aquestes volen la guerra. Que el tindrán devant per desenmascarar la puñetera farça, que ell sera home a la seva manera i dirá piropos a les dones guapes quan vulgui. Qualifica de "ceporras"  a  les feministes i patetics i desgraciats als homes que ho siguin"

Abans ja havía fet una extensa manifeatació del seu pensament referintse a aquest dia  8 de mars: Diu que  "als homes  s'els hi diu que han de expiar la culpa de ser homes, causants  de tot el mal que pateixen les dones, acusats d'autoritaris i violents,  que han sotmés al altre sexe  des d'el  començament dels primats fins al homo sapiens. Anomena el protagonisme mediatic del feminisme amb ministeris  comunistes a les seves ordres.  

També te criteris contradictoris, (afortunadament més raonables) dient que el  el dia de la dona tindría que ser pel respecte  la comprensió  i l'enteniment entre els sexes, defençant els drets laborals de la dona  i el fer possible la vida professional amb la familia. Que el dia internacional tindria que ser per reivindicar  el pensamnt lliure, ser conscien de la força i debilitats  y demanar la igualtat de drets que recull la Constitució. (Pot ser si es quedés amb aquesta part del discurs no tindria conflictes i es podria arribar al "entendimiento" que reclame). 

                                 

El col-lectiu feminista demana al Consell Escolar que planti cara a la situació per la que  es mostra obert a la col.laboració.

J Motis P Abril 2021

No hay comentarios:

Publicar un comentario