viernes, 19 de abril de 2019

Sociedad Rural. Saponaria Soaps. Inteligente Iniciativa

Saponaria Soaps

A Albelda és on es van crear  els productes de cosmètica Saponaria,  que amb uns inicis difícils, constància, coneixements i entusiasme,  estan en expansió  tan els  productes nous com  la seva comercialització. 
Des d'el mitjà rural, Alba Chesa  va trobar la manera de donar utilitat a la seva connexió amb el camp i les plantes
Resultat d'imatges de saponaria para hacer jabon
  Havent estudiat Ciències Ambientals, treballat a una empresa relacionada amb la modernització dels regs, i viatjat un any per Sud-Amèrica,  amb un ampli coneixement de botànica va tenir ocasió de entrar a un curs de sabons a Barcelona que li va resultar definitiu per a la seva dedicació. 

 Va començar a casa seva  a descobrir i produir sabons, però a nivell particular era difícil poder tirar endavant aquesta  dedicació artesanal. Es va  ajuntar a la “Asociación de Artesanos de de Cataluña” a  Montgai, Lleida, on va intercanviar experiències i on van constituir  una cooperativa per afrontar conjuntament les necessitats per tirar endavant.
La marca d´Alba Chesa es diu Saponària, nom que ve de una planta silvestre senzilla que te les arrels te moltes saponines, molècules de sabons.
Resultat d'imatges de saponaria para hacer jabon
Amb tot el treball i dedicació necessària elaborant els productes a Montgai, ha creat un catàleg  de productes  artesanals, sempre en expansió.
 Entre la matèria prima, la química i la tècnica  el resultat final ha de ser agradables a la vista, al olfacte , i beneficiosos per a la pell.

 Al catàleg hi ha unes línies definides 
 Suspiro. Per a pells seques
 Caricias per a pells mes delicades i sensibles 
 Destello per a pells i cabell grassos 
 Rescate per a pells que el necessiten 
 Sosiego per a zones íntimes 
 Raíces, tenia previst sortir la passada tardor. Arrels  per el poder regenerador que tenen aquests actius botànics arrelats a la terra com la pastanaga , el gengibre i d 'altres.  La línia consta d'un sabó, una crema facial. i un exfoliant corporal. 
  A finals d'any tenia previst treure un xampú infantil a la línia raíces. 
  Hi ha en projecte treure xampús líquids a totes les línies. 
 Els productes els consumeixen principalment dones, i no es descarta que vagin sortint per a homes.

Malgrat el que costa treure nous productes: la idea,  la matèria prima, la realització, les probes, l'empaquetat final, la burocràcia sanitària, els temes administratius i buscar canals de distribució, Alba Chesa  sempre te empenta per tirar endavant fent-ho quasi tot ella i anant a  Montgai per elaborar els productes. 

Saponària forma part dels mercats artesanals. Alba, d
onant importància al contacte amb la clientela,  te una botiga  a Albelda, venta per internet i hi ha comerç que venen aquests productes  a Tamarit, Binèfar , Alcanyis, Torrefarrera,  Lleida i Barcelona.
 Imatge relacionada
Es reconeix el suport rebut per la càmera de Comerç d'Osca, la facilitat del Ajuntament del poble per instal·lar el negoci  i  agraeix  l'ajuntament de  Montgai  que els hi facilita el local per treballar els productes. 
També es senyala que no hi ha un recolzament oficial per projectes  que puguin aparèixer, desenvolupar-se i instal·lar-se als pobles. No hi ha estructures per tenir en compta aquestes iniciatives.

 J, Motis P. abril 2019


No hay comentarios:

Publicar un comentario