viernes, 25 de octubre de 2013

Sociedad rural. La Litera. Iniciativa Juvenil, Productora Audiovisual

Activitat a La Llitera: Secano Producciones, productora audiovisual.
  La LLitera és comarca argonesa de parla catalana. Bilingüe.
Secano Producciones” es una productora audiovisual nova instal-lada a Binéfar que reuneix l' esforç de gent jove professional de diversos pobles de La Llitera, que havent acabat els estudis s´han unit per tenir aquesta iniciativa. Aquest projecte reuneix periodistes, dissenyadors gràfics realitzadors i experts en producció audiovisual , que al no trobar feina, han decidit crear-se la seva pròpia.
Es van ajuntar tres amics que per fer un documental titulat “Tierra Solidaria” amb l'interessat tema solidari de los “Huertos Sociales”. Un dels impulsors de la productora ”Secano Producciones”, German Puértolas diu que la idea d' aquest documental va ser l' inici per crear-la, docs a partir d'aqui van sorgir noves idees i nous projectes.
Aixi doncs, el documental "Tierra Solidaria", que tracta de "Los Huertos Sociales", va ser la carta de presentació de la productora "Secano Producciones".

Los "Huertos Sociales" és una iniciativa impulsada por La Plataforma Cívica de Binéfar, entitat formada per associacions , sindicats i partits polítics ( Associació Albada, Joves Independents...IU CHA, PSOE, CCOO, UGT) amb la col-laborció 
d' empreses de la zona. Aquest entitat va engegar el passat més d' abril una iniciativa que ha estat un èxit. Es tracta d'una serie de parcel·les de terra situades al terme de Sant Esteve de Llitera on persones amb risc d' exclusió social , parats sense ingressos, u altres casos d' extrema necessitat puguin cosetxar els seus propis aliments.
S' havíen previst 10 parcel-les individuals i una col-lectiva , pero la necessitat ha fet que fossin 15 i encara hi ha 9 persones en llista d' espera. Han dit que al terme de Binéfar, es posarán més terres a disposició. Aquestes parcel·les es cedeixen per un any amb la condició de que no es poden comercialitzar els productes.

El documental de la productora tenia un guió amb un contingut ordenat, però també obert a improvisacions segons les declaracions de gent entrevistada. La imatge tan important per el reportatge ha estat perfectament treballada pe Raul Capdevila que és el càmara-realitzador de “Secano Producciones”. La resta de la feina que correspon a la taula d'edició i al retoc gràfic es responsabilitat de Carlos Marco, l' altre impulsor de la productora.
Aquesta iniciativa duien que era absolutament necessària a la zona, ja que el moment en que vivim es plenament audiovisual, del que hi havia un buit a la comarca.
El documental estava previst que s' estrenés a Binéfar el 11 d´octubre de 2013 a les
 20,00, al carrer Jacinto Benavente, nº 5.


Josefina Motis , Octubre 2013

No hay comentarios:

Publicar un comentario