Al 2019 van dur a terme unes jornades amb força expectació. Aquest any aquestes entitats van anunciar, al febrer, una continuació al "Salón de Actos de la Lonja Agropecuaria de Binèfar" per exposar reflexions sobre la sostenibilitat del model agrícola actual
- Plantejant alternatives per la necessitat de revisar aquest model i evolucionar cap a una forma mes sostenible
- Intentant promoure iniciatives cap a una orientació agroecològica i a la vegada empresarial
- I tractant de compaginar la rendibilitat de les activitats agrícoles amb el desenvolupament i bona gestió de sistemes sostenibles per al medi ambient.
En aquesta ocasió es va convidar al professor i investigador universitari Josep Espluga per aportar el seu punt de vista en els reptes que suposa la agroindustrialització i com a consequencia el deteriorament i desaparició paulatina de la agricultura tradicional.
Josep espluga Trenc professor de sociología a la UAB. Investigador del Institut de Govern i Polítiques Públiques, i Coordinador de Postgrau de Dinamització Local Agroecològica de la UAB, va aportar el tema "Com i perquè el sistema agroalimentari tendeix a eliminar als agricultors, i que es pot fer per evitar.ho"
Alberto Pérez Roldán va exposar "Nous conceptes de la vida en el sol"
És soci fundador i director de AgroHolistic, S L . investigador sobre la relació del aigua i els procesos biològics en la seva interacció amb la terra.
Luís Machín Álvarez director de la Associació Espanyola del Alfals Deshidratat
La importancia del alfals i el panís de consum humà a Espanya
José Luis Caudevilla Salafranca enginyer tècnic agrícola i asesor d'explotacions agràries
Ara, la agricultura ecològica sembla molt mes meticulosa, com es pot compaginar amb grans finques i que sigui rendible?
L´alfals sempre l´havíem vist com a forratge per alimentar animals i fer farina. Ni idea deque es pugui utilitzar per al consum humà. El panís si que ve en uns potets per amanides i m'agradava molt prendre'l a grapats. Pero des de que va sortir una vaca de 400 kilos, que deien que estava maca per menjar molt panís, no mes en menjo algún granet de tan en tant.
J Motis P Abril 2020
No hay comentarios:
Publicar un comentario