viernes, 13 de diciembre de 2019

Sociedad Rural. La Litera, Proyecto Intergeneracional de Aprendizaje

Educació Intergeneracional
 Noticia brillant  per a la formació de les persones, la relació  i la educació  emocional 

Per el curs 2019- 2020 la comarca de  la Llitera  ha iniciat  un projecte Inter generacional d'aprenentatge  a Binèfar. El centre d'ensenyament  Victor Mendoza  col·laborant  amb la Residencia Comarcal de Persones Grans  han dissenyat uns programes  de Servei-Aprenentatge  dintre del Projecte Inter generacional

Els serveis de  Servei-Aprenentatge  son una practica educativa  en la que  escolars  aprenen  mentre actuen  sobre necessitats dels grans, amb la finalitat  de millorar una  situació de l'entorn,  posant en pràctica coneixements, habilitats, actituds i valors.
 Dintre el programa es duen a terme diferents activitats  com jocs de taula , jocs tradicionals, tallers de plàstica, de contar experiències, etc 

 Es promouen aprenentatges especials  com son
   Competències bàsiques  socials i ciutadanes  en la autonomia  i iniciativa personals.
   Valors i actituds psico-socials  com son la estimulació del esforç, la responsabilitat i el compromís solidari.
   Habilitats per la vida, afavorint  la capacitat de participar en la vida social  de manera positiva.
 Els alumnes, a mes de sensibilitzar-se amb situacions concretes, passen a la acció participant amb la millora. 
Resultat d'imatges de proyecto intergenracional de aprendizaje. la litera

 En principi s'han fixar tres sessions al mes  amb una durada de 90 minuts adaptant-se als horaris de la Residència en la rutina diària  de menjars , asseu  i descans, a mes d'activitats varies que es van fent. Cada sessió es dissenya  amb uns objectius marcats  i habilitats a treballar  per a cada resident i per als nens de la educació primària. 

 A les persones grans que viuen a la Residència   aquest projecte  els hi dona la oportunitat  d'intercanviar experiències  i coneixements amb infants de diferents edats. Així es fomenta la solidaritat entre les diferents generacions, millorant la seva autoestima, afectivitat  i qualitat de vida. Tot plegat  millora la autoestima dels residents  podent-se sentir  com membres actius de la societat.

 La finalitat principal del treball Inter generacional  es descobrir i afavorir  les relacions entre persones de diferents generacions , beneficiant a tots el participants, i a la societat, fent de la Residència un centre obert.
  Resultat d'imatges de proyecto intergeneracional de aprendizaje
 J Motis  P  Datos en La Litera Información

No hay comentarios:

Publicar un comentario