viernes, 14 de septiembre de 2018

Sociedad Rural. La Rambla, Revista

La Rambla 2018 a Albelda . Noticia interessant.

Una vegada mes ha sortit la Rambla amb tota la informació referent al poble. 

 Associacions, biblioteca, penyes, llumeneres que s‘estableixen molt lluny, o que reben premis d’ estudis. Els esports i aconteixemets  socials com el pas d’una peregrinació a Lourdes , l’ excursió de les gesses pel GR23 i una iniciativa referent a la salut Ha tingut molt ressò al poble una medalla de plata guanyada en una carrera d’obstacles per Pol Oriach a Europa.
Magazine, on els lectors aporten escrits. Una persona que ha fet cent anys Asuncion, un altre molt popular que ja no hi és. El dossier de premsa on es veu els aconteixements locals que s'han fet el darrer any.
Com no, la festa se Sant Roc un any mes amb tota la programació.
La informació del les millores i projectes des de Casa de la Vila, com els camins, la sabina , un pont del canal, la plaça del ajuntament, alguns carrers i edificis del del poble com el campanà.



Resultat d'imatges de la rambla revista de albelda













Donat que hi ha pendent informacio del escoxador que s’esta fent a Binèfar, resulta novedosa i important la noticia, que la gran empresa que s'està instal.lant allà, el Grup Pini tingui aparaulat a Albelda un espai com a assecadora de pernils.

A principis del 2018 van començar les converses per instal·lar a Albelda una assecadora de pernils, que vindrien del escorxador que s'estava construint a Binéfar.
Amb mesos de treball, es va aconseguir que el grup Pini adquirís terrenys a diferents propietaris del poble. I que es consolidessin les condicions legals per poder dur a terme el projecte, amb tota la documentació necessària i adient.
Segons la informació el 27 abril de 2018 es va sol-licitar la Declaració d'interès Autonòmic al Gobern dÁragò ,segons el Decret Llei de mides administratives urgents, per facilitar l’ activitat econòmica en aquesta CA
El passat 13 de juliol es va presentar per part de i empresa el esborrall del projecte a la Alcaldia del poble per donar-li el vist i plau i anar fent el definitiu que properament es podrà presentar a tot el poble.

Resultat d'imatges de secadora de jamones













Les dades que es maneguen  son molt altes, diu que la secadora de pernils del Grup Pini a Albelda tindrà una capacitat de 60.000 pernils i 10.000 paletilles a la setmana, el que suposa uns 3.000.000 de pernils i 500.000 paletilles al any. Les instal alcions ocuparan 45.900 m quadrats,
Per la construcció i posada en funcionament es preveu una inversió d’uns 50.000.000 d’euros.

La finalitat del projecte és el rendiment econòmic oferint un producte de tanta qualitat, com es el pernill Serrano, satisfent així la gran demanda del producte que hi ha a nivell nacional i internacional donat que l’empresa te presencia en els mercats mundials

Es va escollir el poble d’Albelda tenint en compta el clima sec, i per descentralitzar les instal·lacions de manera que es reactivi l’ambient rural amb llocs de treball que consolidin la població. Es creu que la influència serà molt positiva per a tot l’ambient socioeconòmic.
Es creu que amb aquest projecte empresarial, el lloc pot ser un referent internacional com a població. Pot ser un canvi profund en les dinàmiques socials, de desenvolupament, treball , benestar i futur per el poble , per tota la comarca  de la Llitera. i per la CA

J Motis P



Resultat d'imatges de romero planta
Resultat d'imatges de romero planta



Motis P. Setembre 2018
 J Jjjjjjjjj

No hay comentarios:

Publicar un comentario