viernes, 24 de septiembre de 2021

Sociedad Rural. La Rambla

  Com cada any  al agost va sortir La Rambla,amb la satisfacció dels habitans del poble, i mes dels que estem fòra i ens fa sentir aprop.

 Aquest any 2021 el numero 45 de la revista  ha estat marcat per la pandèmia. Amb les limitacions i precaucions que s`han hagut de prendre i que al poble  s'han dut a terme seguint les normes, també han tingut iniciatives especials. Les salutacions de Ester Sabaté  i de M Angeles Roca  manifesten aquesta situació i el desig  de superar la situació de manera positiva.

També es manifesten en aquest sentit les associacions, de pares i mares d’alumnes, de dones, la Penya lo Magrè , el club atlètic, la escola infantil i la biblioteca, que han estat pressents amb iniciatives sempre seguint les precaucions i esperant tornar a la normalitat el mes aviat possible. En aquest sentit ,per exemple,  la Penya lo Magrè va fer una exposició de fotos de la festa del Tocino al no poder celebrar-se.  La escola infantil anava rotant àlbums amb cromos que s'emportaven a casa. La biblioteca, sempre al servi del públic amb iniciatives horaris i aforos limitats, va oferir un nou servei  "Elfilm Huesca" que facilita l’accés a  audiovisuals, pel·lícules, series i documentals  des del domicili. 

 Per La festa de la Mare de Deu d'Agost i Sant Roc es van mantenir els actes religiosos, com a espectacles es van fer activitats al carrer corresponents als dissabtes a la fresca. 

Les pàgines de Casa de la Vila donen tota la informació del pressupost , ingressos i despeses del any. Dels carrers on es repassa l'asfalt u el enderrocament de algunes cases en ruïnes com el carrer de Peligros, i el repàs del campanar. Les millores en les instal·lacions deportives i parc infantil, així com el camins del terme. El dia de la dona van repartir un test amb flor a cada casa, i el dia de la festa d' hivern  van repartir panadons.  Al març , apostant per la cultura, l'orfeó Lleidatà va fer un concert vocal. En el seu moment es van repartir mascaretes locals i es van posar a la venta. 

Son interessants els articles com "Albelda un Lloc per Quedar-se", que tracta de una família d'aquests pobles instal·lada a Barcelona i han tornat a viure a Albelda. Albeldenses en el Mundo tracta  de Manolo Seira Lamora fill de exiliats  a França que  amb els anys ha facilitat una casa al poble al seu fill Jean Noel Seira.  L'entrevista a  Elisabet Gómez Rosa que es la primera dona gerent de la cooperativa Agrícola Sn isidro 

Al magazine entranyables col·laboracions de lectors, persones que tenen molt a dir i son un plaer llegir. Posarem els títols i els autors: La tornada del summer camp per Oscar Mazarico. Dieta Literatura i Salut, per Agustín  Benito. Albelda  vista a través de la tarja postal, dintre dels apunts per la història d' Albelda de Carlos Corbera Tobeña, aquest mateix publica la Historia i Origen de la casa Cosmet.  A la Societat de Caçadors  de José Luís Sancho Colomina. Parc Geològic i Miner de la Llitera i Ribagorça que dona per un article a part.  

En el dossier de premsa hi ha unes quantes pàgines d'informació publicada a Somos Litera com el compliment de 100 anys de la senyora Pilar Ariño, la exposició fotogràfica de la Festa del Tocino, i les obres del Ajuntament d' Albelda a la zona deportiva amb el camp de futbol, una pista de pàdel i zona de recreo . Del Diario de Alto Aragón es destaca que Albelda va exercir dos tallers de gestió emocional com a automotivació en temps de pandèmia. Venen unes quantes pàgines en aquest mateix a la secció de deports, referint-se a Pol Oriach, els seus bons resultats a nivell local, or europeu i bona perspectiva  mundial en la carrera d’obstacles. Tot un crack

J. Motis P

No hay comentarios:

Publicar un comentario