Cellit, dintre del cicle de conferències per el seu 15 aniversari, anunciava a una xarxa social uns dies abans de que es dugués a terme aquest esdeveniment previst al Centre Cultural d'Altorricó el dia 3 de novembre a les 18,30 tractant de "Les lliteres que Vindran", reflexions sobre la comarca sempre en transformació fetes pel conferenciant Josep Espluga del que es donen unes dades biogràfiques.
Dades
molt interessants ja que es tracta d'una persona tan coneguda per
les seves col·laboracions a les publicacions de la Franja i la seva presència activa amb arrels en el seu poble.
Pep Espluga Trenc nascut a Alcampell, es professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, doctor en Sociologia, investigador del Institut de Govern i Polítiques Publiques , membre del grup Globalització Educació i Polítiques Socials i fundador del del Grup d' Investigació Sobre Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització . A mes es autor de treballs i ensais de investigació sociològica, moltes vegades centrades a la Llitera. Cellit dona totes aquestes dades i afegeix que col-labora activament amb la associació de la que és soci, i com es sabut, també amb els mitjans de comunicació de la comarca.
Aixi que es considera com a persona idònia per analitzar de forma convenient la evolució d'aquesta societat rural i els reptes amb els que es pot afrontar.
Després de la conferència Cellit va publicar aquesta informació:
Més de 50 persones van assistir a la conferència de Pep Espluga a Altorricó , on va analitzar a fons la evolució agroramadera de la comarca tenint com a punt de referència la seva pròpia trajectòria personal , ja que ell mateix es defineix com agricultor d' Alcampell a més de sociòleg.
Per Espluga la Llitera segueix viva amb una població que es manté força estable gràcies a l'arribada de ma d'obra de diferents nacionalitats i a una economia dinàmica que ha anant derivant a una especialització agroalimentària càrnica dintre de la cadena global. Tot i això la comarca s'enfronta a reptes importants com poden ser la adaptació a les condicions canviants derivats de un mon globalitzat. I també el posar en valor el seu patrimoni per tornar a consolidar les petites i variades explotacions que sempre han sobreviscut a les diferents circumstàncies de la història.
La charla va ser seguida de un animat i llarg col.loqui.
Els organitzadors del "Centro de Estudios Literanos", i l'Ajuntament d'Altorricó com a col·laborador, van agrair als assistents i al conferenciant per el seu temps i els encertats anàlisis.
J. Motis P. Copia d'informació publicada.
No hay comentarios:
Publicar un comentario