sábado, 5 de octubre de 2019

Sociedad Rural. Albelda. Revista La Rambla


  Un any mes, al agost amb les festes d'estiu, va aparèixer La Rambla a Albelda , revista amb intens contingut de la esencia del poble. Amb les salutacions de Esther Sabaté a la editorial y de la Alcaldesa M Angeles Roca, al presentar  l'ample programa de les  festes que van durar 6 dies.
Resultat d'imatges de albelda huesca
Com articles  relevants  i novetats destaquen
Escola infantil LO NIU on s'explica que es va fer un taller de primers auxilis on treballadors d' emergències sanitàries del 061 expliquen com tratar al moment que es  emergències, així  com el contingut oportú al botiquin, fent demostracions de com actuar
La biblioteca, que esta entre les tres principals de provincia , dona per un article apart.
  Paraules Trafegades d 'Álbelda, es un recull en forma de llibre de paraules i expressions que s'anirien perdent, escrit per Ramon Chesa  i Teresa Molet , amb la col.laboració d'altra gent  i el suport de l'Ajuntament on es pot comprar.
  Albeldenses en el Mundo,  en aquest exemplar  Carlos Motis Alós explica la seva ubicació a Londres on va estudiar  Anglès i el seu primer treball a un Call Center on va conèixer a la seva parella, i com ara treballa de comptable, segons la seva carrera  d'Administració i Direcció d'Empresses a la entitat important de  restaurants D&D.  Comença explicant el seus origens a Albelda lloc on vivia ell amb la seva familia mes propera. Em va impressionar especialment aquest article, per que la rialla d`aquest noi es clavada a la del seu pare i meu cosí Rafel, Epd,  com si l'estés veient a ell
 Es noticia  L'obertura  de la botiga Studio Jarau,  de regals, papereria i fotografia, per la panameña  Gladis  Mercedes jaramillo Ramos especilitzada en informàtica que vivia a Tamarit des de fa 11 anys.  Explica  a la  entrevista  feta per la revista que ha estat ben acollida ja que ven productes per els que la gent del poble tenia que desplaçar-se fòra.
 En la pàgina titulada Gràcies Gracies, Alba Garreta les dona als que als que l'any 2018 i 2019 van col-laborar amb les seves activitats, un dìa dedicat a aixó,  a la recaudacio de fons per a  Beca  Linch destinada  a l'investigació d'aquest síndrome. Anomenant tanmateix les empreses del poble i rodalies que van col.laborar amb donatius.


   En aquest número, com de costum, hi ha diferents apartats començant per les Associacions
 Ass Lliterana d'Estudis de Ceràmica, presenta un página amb imatges artístiques.
 Mares i Pares del poble, per colaborar amb l'educació dels escolars resaltant que al 2019   el C.R.A. Centro Rural Agrupado del que formen part Albelda, Alcampell i Castellonroi  cumpleis 25 anys
 La Asociació de dones comenta les seves activitats destacant la co-laboració en un curs de agricultua ecològica
Els pensionistes i jubilats segueixen amb la seva bona convivencia destacant la petanca ,cherrades i tallers
 Les relacionades amb els esports
 La penya lo magre, te una pagina d'imatges sempre tan activa en torts els aconteixements
 Penyes d'Albelda s'esplaia amb el seu impuls juvenil comentant el canvi climàtic i optant per l'ecologisme

Les pàgines referents a Casa de la Vila
 Es fa referencia a les eleccions, a les comissions i àrees d'acutuació
 Es pressenten els presuposts d'ingressos i despeses que fan quadrar exactament
 Es comenten les obres de la plaça del ajuntament, del camp de futbol i als camins. Es veu que hi havia pendent algun document legal  als patis del torrent de baix  que han quedat resolts.

Al magazine, colaboracions dels lectors
  Destaca els 25 anys de CRA com van començar a Albelda 25 anys de educació i convivencia. Hi va haver una trobada interessant i emotiva dels mestres que van passar pel poble en aquests anys. 
 Mai plou a gust de tothom per   F Javier Torres Pallarol, on s'exposen i analitzen les dades de quantitat de pluja enregistrada cada any des de 1969 amb un pluviometre situat a la torre Anaya. 
  El Summer Camp i la natació per a nens petits, activitats d'estiu per Oscar Mazarico.
Agustin Benito escriu una fantasia familiar amb xispa  a les aventures de Tinin que entén Tirol en compta de Terol. 
" La Juventut de aquellos días" per José Luis Sancho, on recorda la manera de viure, jugar, anar a escola i divertir-se quan no hi havia res de les noves tecnologies. 
 Carlos E Corbera Tobeña, en Apuntes para la Historia de Albelda, explica que  José Samitier Vitria, d'aquest poblle, va ser l'inventor del primer telèfon automàtic de butxaca destacant que aquest nom i poble estan lligats a la història de la telefonía mòbil a Espanya  (Quina sorpresa) 

  Dosier de premsa
 Hi ha l'apartat  de 13 pàgines on s'anomenen les publicacions a Diario de Alto Aragón i Somos Litera 
 Es resalten les obres per a la secadora de pernils, les celebracions habituals, i el premi a la millor ramaderia otorgat al Albeldà Carlos Samitier. 
Es dona molt espai als esports per la relevancia  del esportista del poble Pol Oriach atleta que va guanyar l'or al campionat de Europa sub 18 amb 2000 obstacles.  Es publiquen altres esportistes de La Llitera i altres bons resultats de Pol , A mes de projectes, com el de participar en els jocs olímpics de la Juventut a Argentina on competiran els millors esportistes del mon.
Resultat d'imatges de albelda huesca

J Motis P


No hay comentarios:

Publicar un comentario