miércoles, 9 de octubre de 2024

Societat Rural , Nova Iniciativa a La Llitera

 La iniciativa és que una vegada al any en una localitat diferent de la comarca  es farà el Festival Llitera viva, "siéntela cerca", amb el propòsit de posar en valor  la riquesa cultural, turística y gastronòmica  de la comarca. El festival es crea  sobre dos grans temes,  LA CULTURA I EL TURISME, oferint als assistents una  bona experiència que combinarà  espectacles de primer nivell  i una fira de productes locals. 

La primera edició, aquest any,  esta prevista que sigui el dissabte 26 d'octubre a Camporrels, municipi amb poc menys  de 100 habitants, on els assistents podran  gaudir d'actuacions d'artistes i grups de la comarca, entre ells : 

  • Els Totxets de Camporrels que tenen una dança declarada  Festa de Interés Turístic  de Aragó
  • Titiriteros de Binèfar  que tenen el Premi Nacional de "Teatro infantil i Juvenil al 2009".
  • Tres formacions musicals de pop-roc  amb repertori propi instalats a la comarca  Eje Berlin, Au d'Astí , i la Cara B de Uesca.

A mes dels espectacles, als carrers de Camporrells hi haurà una fira que posarà en valor els productes,  serveis, i atractius turístics de la comarca.

Productors locals , artesans , comerciants i restauradors  tindran la oportunitat de comercialitzar els seus productes exposats  demostrant la importància del seu treball en el desenvolupament de la economia local. 

 A mes també es donarà informació  dels municipis de la comarca amb el seu patrimoni i serveis de interès, potenciant el turisme rural i la exploració dels valors de la Llitera que no son gaire  coneguts. 

El festival també  te previst organitzar  tallers per al públic infantil  i adult  dissenyats per connectar amb la cultura del territori. Per celebrar la trobada i fomentar la convivència es fa un dinar popular per a totes les persones que desitgen assistir.  

 El I Festival Llitera Viva  es presenta com una oportunitat de conèixer el millor de la comarca i fomentar el turisme de proximitat. Per que tots el habitants de la comarca puguin participar  s'organitzen  tres rutes  gratuites d'autobusos  per recollir els passatgers de diferents localitats de La llitera. 

 Sembla un festival mol ben organitzat i així ho reconeixen les autoritats. Tenia Solans  Presidenta  de La llitera  ha reconegut tot el que suposa el festival, sent una oportunitat per gaudir de la comarca. El Diputat Provincial de Turisme  Sergio Serra ha donat valor a aquest tipus de iniciatives a la província,  sent un pas per donar a conèixer els atractius turístics que hi ha, que son molts en aquesta comarca i es tenen que desenvolupar.  

J. Motis P. Tema publicat a La Litera Información 

No hay comentarios:

Publicar un comentario