martes, 11 de octubre de 2022

Societad Rural .FEM ART Jornada Multicultural a Albelda

 En el seu moment s'anunciava la jornada multicultural a Albelda FEM ART per al  dia 8 d´0ctubre organitzada pel Ceder i altres institucions  locals, comarcals i col-lectius socials del poble. Javier LLop vicepresident del Ceder  i Marsa  Michans  del col-lectiu Merakimu van explicar a Litera Radio la forma i el fons de Fem Art. 

Ceder és una associació  amb  l'objectiu d'organitzar el desenvolupament econòmic, social, cultural i ambiental , o sigui, la evolució  integral i sotenible de la zona on te el seu àmbit d'actuació, al Cinca Mig, al baix cinca i la Llitera. 

 El col-lectiu Merakimu es un proyecte que actua per entendre millor als que ens envolten i les seves històries. Es defineix com un espai per a compartir, un coneixer les persones i la seva vida una mica més. Es d'on es va publicar "pel forat del altre mon"

Javier  i Marta van estar a Litera Radio on es recordà  que deprés d'un estiu  ple de festes molt ben acollides  es comença una tardor amb  activitats als pobles durant els caps de setmana.  Per exemple, el que es fa el dia 8 d'octubre a Albelda. Moltes activitats amb la idea que els pobles es mouen i es fan coses mol interessants. Javier explicà que Fem Art, es una estrena que es posa en marxa  esperant que tingui llarga vida si es fan les coses bé com tenen voluntat. Es part del projecte "concilis" de cooperació  dintre del Ceder que es podia fer a la comarca, havent escollit Albelda involucrant a totes les associacions que han tingut bona voluntat de participació, com son la Penya lo Magré, l'Hampa, La Associació de Dones, les penyes de joves, i l'Ajuntament. 

 Marta es manifestà molt satisfeta de que Javier comtés amb ella, per que considera que te molt bones idees i personalment li agrada col-laborar en tot el que es faci al poble que és el seu punt de referència. La actual proposta  que parla de ruralitat, parla de la dona i parla del art  es molt interessant i una novetat  ja que serà una jornada complerta amb activitats  durant  tot el dia  implicant a totes  les associacions d' Albelda 

Les activitats començaren a les 9 del mati amb la iniciativa de la Penya  lo Magrè qua va ser un taller de cuina intercultural on dones de diferents cultures tenien que cuinar plats tipics. Després, al migdia, a la plaça del poble es faria un tast popular de aquella cuina intercultural. 

Al matí a La Rambla hi tenia que haver una mostra de artistes rurals i després una activitat de Mirakimu "Pasacalles  Las violetas". 

 A la tarda aportacions del Hampa i de la Asociacio de Dones  a la Plaça  i una mostra de música a l'esglèssia 

La cuina va ser també l'aportació de la Associació de Dones a  les 9 del vespre  al pavelló municipal amb una tortillada on hi havia molta varietat  repartida amb tastets.

Al vespre després de la tortillada les penyes de joves també van animar aquest  pavelló municipal.

                              
Passat aquest dia 8 es van publicar imatges dient que hi va haver molta participació  i esperant que es pugui repetir.

J. Motis P.

No hay comentarios:

Publicar un comentario