martes, 24 de enero de 2017

Sociedad Rural. Teleasistencia

   Teleassistència
 A la tardor de 2016, a la Llitera, es va signar la renovació del contracte  del servei de teleassistència  que feia un temps estava portat  per la Creu Roja.
Aquesta signatura es  va dur a terme  amb  presencia del president de la Creu Roja  d’Osca, Antonio Valles,  J Antoni Chauvell, president de la Comarca  I Diego Cremades , conseller de Benestar Social.
Resultat d'imatges de teleasistencia domiciliaria
El conseller de benestar Social  de la comarca diu que aquest tipus de servei minora la entrada de persones a residencies, ja que poden ser ateses a casa, sent així mes independents. Això suposa  un estalvi a la administració i a les pròpies residències.
( També deu ser mes econòmic per a les famílies; desconeixo com esta la assistència en residencies publiques a la comarca, La Sabina d'Albelda  crec que és privada, les famílies paguen unes quotes altes)

Chauavell comenta que aquesta és una aposta més de Comarca per als serveis socials, aprofundint amb la assistència a les persones on hi ha molta gent gran.

En aquests moments diu la informació que desfruiten del servei uns 100 usuaris.
Els usuaris que de manera privada  tenien aquest servei de la Creu Roja  el rebran a mes baix cost o gratuït.

El cost d’aquest servei  per part de l’administració de la Comarca pujarà uns 6000€ a l'any depenent de la quantitat d’usuaris que facin servir el servei.
Resultat d'imatges de teleasistencia domiciliaria
La  teleassistència consisteix en un servei domiciliari , immediat i permanent per atendre a les persones grans , discapacitats o dependents . Es mobilitzen recursos tecnològics i socials necessaris per resoldre qualsevol necessitat o emergència, facilitant als usuaris el contacte amb l’entorn social i assegurant la atenció immediata en cas de crisi o necessitats personals o mèdiques.
 Resultat d'imatges de teleasistencia domiciliaria
Els dispositius necessaris a la casa dels usuaris poden ser
-Terminal telefònica adaptada per al servei.
-Un collar o polsera de teleassistència .
-Dispositius per a xarxa d'internet .
Es poden contractar a entitats privades, o als serveis socials d'institucions municipals  u comarcals, on es fa una valoració individualitzada de la necessitat.
A La Llitera  la iniciativa esmenada es una bona gestió social.
                                 J. Motis PResultat d'imatges de cenefa pequeña
  

No hay comentarios:

Publicar un comentario